Gold’s collapse continues

Gold lost over 2% yesterday and there are few bargain hunters in sight.

Gold is trading $1265, broadly unchanged on the day after suffering its biggest one-day loss since December. Ordinarily short covering and bargain hunting leads to a correction the day following a large move, but traders seem unwilling to take advantage of drop in price. As I mentioned yesterday, the possibility of the European Central Bank introducing monetary easing is driving equities higher, and dealers have more of an appetite for riskier investments.

Solid house price data and services reports from the US yesterday suggest the Federal Reserve will keep its tapering programme on track. This in turn is boosting the US dollar which is negatively correlated with the price of gold.

Gold has found support at $1260; if it can stay above that level it may target the 200-day moving average of $1286. A move below $1260 could put it on a path to $1240. 

Spot gold chart

Create an account

It takes just a few minutes to set up an IG account and to start trading.

Denna information har sammanställts av IG, ett handelsnamn för IG Markets Limited. Utöver friskrivningen nedan innehåller materialet på denna sida inte ett fastställande av våra handelspriser, eller ett erbjudande om en transaktion i ett finansiellt instrument. IG accepterar inget ansvar för eventuella åtgärder som görs eller inte görs baserat på detta material eller för de följder detta kan få. Inga garantier ges för riktigheten eller fullständigheten av denna information. Någon person som agerar på informationen gör det således på egen risk. Materialet tar inte hänsyn till specifika placeringsmål, ekonomiska situationer och behov av någon specifik person som får ta del av detta. Det har inte upprättats i enlighet med rättsliga krav som ställs för att främja oberoende investeringsanalyser utan skall betraktas som marknadsföringsmaterial. 

Create an account

It takes just a few minutes to set up an IG account and to start trading.

Artiklar av våra analytiker

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.
Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar.
CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången.