40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Euro rallies on good data

While equities struggled in the US due to a slide in social media stocks, it was a different story in the FX space as risk currencies really came to life with good gains for the AUD and the euro.

After a mixed reaction to the RBA statement which was largely unchanged bias-wise, AUD/USD climbed along with the euro in European trade as data came in ahead of estimates. Eurozone services PMIs showed a remarkable improvement, while the Spanish unemployment change dropped by much more than anticipated. EUR/USD nudged through 1.39 and ran up to a high of 1.395. In March, EUR/USD traded at a high of 1.397 and this will be the level to look out for in the near term. It is a big week for the single currency with the ECB coming up tomorrow. There will be plenty of positioning ahead of that.

Big week for AUD ahead

AUD/USD broke out of its recent tight range and rallied to 0.937. Some analysts feel the fact that the RBA merely said the AUD remained high by historical standards but removed the ‘uncomfortably high’ phrase allowed the AUD to gain some ground. Today we had March retail sales which came in below expectations. Retail sales showed just 0.1% growth when the market was expecting a 0.4% rise. AUD/USD slipped on the data, but this was short lived and the pair remains elevated at 0.935. There is plenty of volatility still on the way for the AUD with tomorrow’s jobs report and Friday’s monetary policy statement.

USD/JPY testing key support

Meanwhile, USD/JPY dropped a big figure overnight, testing lows in the 101.50 zone. The pair is also testing an uptrend at that level and we really need to see it hold to prevent a further slide. A break of this support could bring 100 back into play. BoJ minutes released this morning didn’t bring anything new, but one member feels a two-year limit on stimulus should be imposed. Janet Yellen testifies before congress today and this could be pivotal for the USD. Yellen likely to be a bit less dovish and give encouraging comments about the economy. This could finally see USD/JPY recover some ground.

USD/JPY
IG Charts

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Før du handler

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

  • Valutahandel

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

  • Aksjer forklart

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.