Economic data edges EUR/USD higher

Yesterday’s EU inflation figures missed expectation levels but struggled to surprise the markets.

The EUR/USD headed higher after the release of an EU inflation level of 0.5%, worse than the expected 0.6%. The reaction in the EUR/USD reflects a market that is well aware of the deflationary pressures that are hanging over the eurozone, and the lack of action by the European Central Bank to tackle this.

ECB president Mario Draghi is scheduled to hold a press conference on Thursday, and it is highly likely that he will receive a barrage of questions regarding what action he plans to take. At the same time, it is likely that he will also be pressurised into giving a timetable for these events.

As the markets were coming to terms with worse inflation levels in the EU, they were also digesting Janet Yellen’s latest comments. The tone inferred that the current stimulus the US was injecting into the markets could still be around for a while.

The EUR/USD continues to creep higher as it bounces off the 50-day moving average. The consensus for the EU’s interest rate is to remain unchanged at 0.25%, and there may still be surprises yet to be announced; traders should be wary of this. 

Spot FX EUR/USD chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.