40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Yen strengthens while risk currencies struggle

Yen strength was one of the dominant themes in US trade as traders fled risk assets in search of some safety.

The disappointing US ISM manufacturing PMI (51.3 versus 56.2 expected) set the tone for the risk space and was used as an excuse to sell risk by investors. As a result the pair slipped to a low of 100.78 but has since managed to recover a touch early in Asia. This was a three month low for USD/JPY, a move that will not please Japan’s officials.

While data is limited on the Japan front, it’s going to be a big week for the US dollar, particularly with non-farm payrolls due out. After the disappointing reading of 74,000, the market will be hoping to see a strong bounce back in the payrolls reading to bolster the tapering notion. As it stands the market is looking for a jump to 184,000 jobs added. There are still some concerns out there that perhaps the poor reading was not completely due to seasonality issues.

RBA commentary is key

AUD/USD got off to a slow start this morning and remains under pressure heading into the RBA decision. While the rate announcement itself is tipped to be a non-event, given the RBA is widely tipped to remain on hold, the language in the statement will be interesting given the recent spike in CPI.

Should the RBA sound a less dovish tone, the AUD could see a recovery in the near term. In fact, we had already seen a significant AUD/USD recovery yesterday which took the pair to a high of 0.883 where it encountered selling and dropped back down to the 0.8750 region.

The risk-off tone in US trade hasn’t done the pair many favours but it does give traders an opportunity to get set at lower levels. Alternatively, if the RBA doesn’t shift its tone could be more room for AUD shorts.

The statement of monetary policy at the end of the week could see some revisions in inflation expectations and this would be a source of volatility for the AUD.

AUD/USD

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Indekser forklart

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

  • Vanlige handelsfeil

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

  • Innføring i valuta

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.