40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Gold uptrend could break in the near future

Having seen an intra-day move to US$1182 an ounce, the gold rally today has been very solid.

Spot prices had appreciated 16.7% to the high of the year; snapping Australia out of a bear market which saw 2013 yield a -34% return.

Three major events have contributed to the reversal in gold momentum:

 1. US economy: The sharp and sustained downtrend in US activity driven by one of the harshest winters in recent memory saw returns and economic growth stagnating.
 2. Chinese credit crunch concerns: The first major corporate bonds default coupled with further signs of hot money outflows as commodity collateral and falling CNY dented returns and stokes fears of defaults. It could be argued that this is gold bearish as financing demand will be lower
 3. Crimea: Tensions between Russia and the west meant investors looked to store value in safe-haven assets that can avoid sanctions and asset freeze. Gold was an easy choice for this.

While there is always a chance of further escalations in Eurasia, which is gold-supportive, I see the US and China activity accelerating into Q2 and Q3, which is gold-bearish. Realistically for gold to really ramp up to 2011 - 2012 levels the US slowdown would have to see significant slowing enough to see tapering halted and even reinstated and employment reversing from its current trend.

Overnight manufacturing data saw a marked improvement in the US, and China has this week announced plans to stimulus domestic demand by increasing construction and infrastructure projects both of which are economic positives.

With that in mind the current trend in 2014 looks possible to breakdown. The recent break in the up channel suggests traders are shedding the metal for investment vehicles such as the USD and US treasuries as the tensions in Crimea subside. I would suggest gold over the medium term will continue its march lower as the US recovery continues.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Trender

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

 • Handle i aksjer

  Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

 • Støtte og motstand

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.