40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Gold – onwards and upwards!

The strength in gold, since the start of the year, is still being watched by investors. It has continued its rally even when stocks recovered over the course of the week.

This behaviour shows that perhaps investors are not entirely convinced by the recovery in the equity markets and there is a change in the view of risk. Given the choppy market that is forecast for the rest of the year, interest in gold will be stronger than last year.

Gold prices have recovered 7%, so far this year, after a 28% slump last year. The Fed’s accommodative stance has provided a certain level of support. However, the flurry of activity into gold started from the beginning of this year. The main reason for this is due to the shift in investor’s thinking about asset allocation.

The precious metal suffered negative sentiment last year to a point where it failed to act as a safe haven in instances where there was stress in the market. The revival this year was evident during the EM turmoil, now it is the euro-zone uncertainty.

The change in attitude towards the precious metal was evident in the rise of call options by 24% for June 2015, futures at $2,200 an ounce. While the slump in prices, before the Lunar Chinese New Year, spurred demand for bullion sales, the recent rise in prices may crimp some of that. There are various reasons why gold prices are supported such as the weak US data, the Fed’s stimulus and the low interest rates. 

These supportive reasons can quickly become headwinds as US economy growth is likely to continue to improve and the Fed’s reduction of stimulus is maintained. However, a gradual US recovery is unlikely to be smooth sailing and although the Fed has downplayed the labour market, the low participation rate is still a concern. This will lower the overall productivity in the long run. 

The interest in gold is here to stay and although it may not reach the high of $1921 in 2011, prices will remain buoyed and testing the next level of $1350.  

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Din handelsplan

    En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige plan.

  • Handle i aksjer

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

  • Hvorfor trenger du en handelsplan?

    En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige plan.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.