40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Crude oil little-changed despite build in supplies

Crude oil prices hovered close to a four-week high, despite data from the US Energy Department showing a big increase in oil stockpiles last week.

There’s quite a few things hovering around today that are potential headwinds for the price of oil. First, the Energy Information Administration, the statistical arm of the US Energy Department, reported that inventories of crude oil rose by 6.4 million barrels last week, far larger than had been anticipated by analysts.

Second, the Fed announced another reduction in stimulus. The central bank’s bond purchases will be cut by a further $10 billion to a monthly total of $65 billion. A smaller amount of stimulus being pumped into the market has the potential to hurt demand.

Thirdly, there is very much a risk-off attitude pervading the financial markets today, stemming from the precipitous falls of emerging-markets currencies.

The price of oil has shown fortitude in the face of these vagaries, though. Although such a large build in crude inventories would normally be considered to undermine fundamentals for the commodity, this was offset to a large degree by what has been going on with distillate fuels.

Demand for distillates surged 20% last week, climbing to its highest level in close to six years amidst severely cold weather, driving down stockpiles by 4.58 million barrels to 116.2 million, the third successive weekly decline. This helped support oil and by mid-afternoon in New York, just prior to the FOMC decision, crude oil futures for March were trading down 0.18% at 97.25. 15 minutes after the FOM announcement the price was little changed. 

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Ordretyper

    Lær deg de forskjellige teknikkene for å åpne og lukke en posisjon – fra enkel, umiddelbar handel til en automatisk instruksjon om å handle i ditt fravær. Ved å legge inn ordrer kan du sikre gevinst eller beskytte deg mot tap. Bli kjent med de ulike ordretypene og hvordan de brukes.

  • Før du handler

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

  • Indekser forklart

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.