40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Bounce in gold doesn’t disguise annual slump

Spot gold has risen in price today after hitting a six-month low earlier in the session, but the precious metal has had a terrible 2013.

Spot gold was trading up 0.5% at $1202.7 per troy ounce by mid-afternoon in New York, but the small fillip in its price as the end of the year draws close provides little to no gloss to a fundamental picture that is far from shiny.

2013 has been characterised by an impressive stock market rally against the backdrop of a strengthening US economy. The economic recovery has advanced far enough, in fact, that the Fed will start reducing the size of its monetary stimulus in January and should the recovery continue on its current trajectory, we could see the Fed remove its stimulus completely at some point in 2014. None of this is good news for gold.

Gold bugs will have spent this year looking with envious eyes at the stock market’s 29% gain, while gold has moved a similar percentage in the opposite direction. When the Fed began its first round of quantitative easing in late 2008, there were fears that an inevitable consequence was higher inflation and a weaker dollar and this drove investors into gold as a way of hedging against both.

Not only did rampant inflation never materialise though, the Fed is currently wrestling against inflation that remains stubbornly cool to the point that deflation is a concern. Since mid-2011, the dollar index has risen and we would expect the Fed’s tapering to support this trend, all other things being equal.

Back in the dark days of the financial crisis, when markets were plummeting, gold no doubt looked an attractive safe haven, but fast-forwarding to the end of 2013, a year in which investment opportunities have abounded, it is a very different story. Should the economy and stock market continue in 2014 in the same vein as 2013, gold could be in for another difficult year.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Aksjer forklart

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

  • Stop-ordre

    Lær deg de forskjellige teknikkene for å åpne og lukke en posisjon – fra enkel, umiddelbar handel til en automatisk instruksjon om å handle i ditt fravær. Ved å legge inn ordrer kan du sikre gevinst eller beskytte deg mot tap. Bli kjent med de ulike ordretypene og hvordan de brukes.

  • Innføring i giring

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det viktig å bruke teknikken med forsiktighet, ettersom den også øker tapsrisikoen.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.