40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Crude jumps despite rising output forecast

Strong industrial production data helped the price of US light crude oil gain more than 1% today, apparently unchecked by the US Energy Department upping its forecast for annual production.

US crude oil futures for January had climbed to $97.70 a barrel by mid-afternoon in New York, representing a rise of 1.2%, boosted by a number of reports showing increased activity in the US manufacturing sector.

Markit’s flash reading for December manufacturing PMI came in at a level of 54.4, indicating expansionary activity, while November industrial production advanced 1.1%, driven by utilities output, comfortably exceeding the 0.5% that had been forecast by a Reuters poll of economists.

Industrial production is a procyclical indicator, moving in step historically with the business cycle, and demonstrating a close correlation with economic activity. A sharp rise in industrial production bodes well for fourth-quarter GDP, therefore, and suggests demand for oil in the US, the world’s largest oil consumer, should remain robust.

Demand will have to remain strong in order to keep up with rising supply: the Energy Information Administration, the statistical division of the US Energy Department, revealed today that it had upwardly revised its annual output forecasts. The EIA now predicts that US oil production will rise by 800,000 barrels per day annually to a peak of 9.5 million in 2016, close to 1970’s record output of 9.6 million barrels per day.

Advancements in recovery techniques have led to a shale oil boom in the US, reducing the country’s reliance on imported oil. The EIA sees OPEC’s share of world oil production dropping below 40% before 2016, when it is forecast to pick up again.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Hva er shortsalg?

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Hvorfor trenger du en handelsplan?

    En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige plan.

  • Prising

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.