40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Gold rises after soft wholesale price data

A report from the US Labor Department today showed declines in prices at the producer level, suggesting the Fed has room to maintain stimulus at its upcoming policy meeting.

The US Bureau of Labor Statistics (BLS) today released its Producer Price Index (PPI) for November. The PPI monitors supply-side prices and this month’s report shows prices paid by wholesalers fell overall in November, with the index dropping 0.1% for the month.

The drops at the headline level were driven by lower energy costs, with gasoline prices continuing to slide after a big drop in October. At the core level, PPI increased 0.1% for the month, with computers and cars providing the biggest drag and light motor trucks leading the price increases.

The change for the year in November was +0.7% at the headline level, which is a very soft level of inflation; the monthly change is the third consecutive decline in headline PPI.

Price data at the consumer level is released next Tuesday, the day on which the December FOMC meeting begins, and with yesterday’s import price report showing declines and today’s soft producer prices it’s likely that the CPI is going to tell a similar story.

In such a low inflation environment, the FOMC will certainly have a justification should it choose to defer tapering until next year.

This extra room to manoeuvre for the Fed has benefitted the price of gold today; by mid-afternoon in New York, the spot gold price was up 0.85% at $1236.0 per troy ounce.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Fordeler og ulemper

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Råvarer forklart

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og har en avgjørende betydning i moderne økonomier. Les mer om hvordan de volatile, men uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • Handelsteknikker

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.