40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Crude extends gains after rare drop in US inventories

The price of US crude oil has surged more than 1% today, boosted by news from the Energy Department that the oil stockpile has declined for the first time in 11 weeks.

By mid-afternoon in New York, crude oil futures for January had advanced 1.34% to $97.30 a barrel. The price was already buoyant before the release of the weekly petroleum status report from the Energy Information Administration (EIA), but pushed higher after the EIA said that crude inventories shrank by 5.59 million barrels, a far larger decrease than had been anticipated.

The draw was driven by high run rates at refineries, with capacity utilisation ramping up to 92.4% last week, a two-month high. Higher refinery activity is expected for this time of the year, as the US winter heating season kicks off once we get into December.

Significantly, stockpiles at Cushing, Oklahoma (the settlement point for WTI crude oil futures on the CME) also decreased last week, the first decline there in eight weeks, dropping 18,000 barrels to 40.6 million.

The price of crude oil had already been supported this week by news that TransCanada filed plans to commence deliveries in early January 2014 from Cushing to the Gulf Coast using the southern stretch of its Keystone XL pipeline.

That could see as much as 700,000 barrels of crude transported each day out of Cushing to refineries in the Port Arthur area, helping to alleviate the Cushing glut which has constrained the price of US crude in recent years.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Måter å shorte på

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Råvarer forklart

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og har en avgjørende betydning i moderne økonomier. Les mer om hvordan de volatile, men uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • Limit-ordre

    Lær deg de forskjellige teknikkene for å åpne og lukke en posisjon – fra enkel, umiddelbar handel til en automatisk instruksjon om å handle i ditt fravær. Ved å legge inn ordrer kan du sikre gevinst eller beskytte deg mot tap. Bli kjent med de ulike ordretypene og hvordan de brukes.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.