40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Gold continues to struggle

I was looking at shorting gold on moves to $1250 last week; however spot gold didn’t quite push up to my proposed limit, with $1248.9 being the high mid-point.

Technically gold has made a series of lower highs on the daily chart, and traders will be keen to see if the metal can make a lower low in the coming weeks, with a move through $1180 (the 28 June low) in their sights. On the 30-minute chart there is good supply seen between $1250 to $1240; thus I feel a move to this level could present itself with better levels to initiate short positions.

There was some initial selling in gold in Asia trade, following weekend news that there has been an easing of tensions in the Middle East. A deal has been announced with Iran regarding the setting of limits on its nuclear program, and as a consequence there will be some easing of sanctions, including oil exports; hence the falls in Brent and US light crude oil today.

We have also seen increased geopolitical tensions between China and Japan over the Senkaku Islands during the last 24 hours, which is a space traders will continue to watch, although the hope is that recent comments have been merely rhetoric and nothing more will escalate.

Looking forward there doesn’t seem to be a huge amount to drive price action, with pending US October home sales expected to increase 1.1% on the month (released at 3pm London time), while the regional Dallas Federal Reserve manufacturing report (released at 3:30pm) is expect to improve modestly to five, up from 3.6. A strong reading on either metric will probably cause a modest selling of gold. With the market much more concerned with jobs, however, the 6 December US payrolls report is going to be key to the market.

There are also no major speeches due from any Fed members this week so I expect volatility to fall, with more technical positioning on the cards.

Spot gold chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Handelsteknikker

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • Innføring i valuta

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

  • Hva er en ETP?

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.