40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

IEA forecasts and taper worries send oil lower

The International Energy Agency said today that the US will be the world’s largest oil producer within two years.

The IEA issued its annual World Energy Outlook today and the report forecasts US oil output will expand to 11.6 million barrels a day by 2020 (production reached 9.2 million last year).

IEA Chief Economist Fatih Birol said, ‘We expect in 2015 the US to be the largest oil producer in the world.’ This brings forward the IEA’s prediction that the US will become the world’s top producer, having forecast 2017 with last year’s World Energy Outlook.

US output has soared in recent years thanks to the shale boom, with previously untapped deposits now being exploited by advanced techniques in recovery such as horizontal drilling and fracking.

The EIA stressed that the world was not ‘on the cusp of a new era of oil abundance’, with other countries unlikely to emulate the success of the US in extracting shale oil.

US oil production last month hit its highest level in more than 20 years, according to data from the US Energy Department. Oil data for last week will be released on Thursday by the Energy Department, with inventories expected to rise by 1.62 million, based on a survey of economists by Reuters. Such a result would underline how well-supplied the US is currently, and with production forecast to rise, the fundamentals look bearish.

By mid-afternoon in New York, US crude oil futures for December were down around 2% at $93.20 a barrel. The official daily settlement price was the lowest in five months.

Oil has also been adversely affected by comments from members of the Fed, suggesting that tapering of stimulus is being considered, if not imminent. Richard Fisher, the President of the Dallas Fed, said in an interview that ‘Our balance sheet has become bloated and at some point, we will have to taper back on the pace of purchases.’

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Limit-ordre

    Lær deg de forskjellige teknikkene for å åpne og lukke en posisjon – fra enkel, umiddelbar handel til en automatisk instruksjon om å handle i ditt fravær. Ved å legge inn ordrer kan du sikre gevinst eller beskytte deg mot tap. Bli kjent med de ulike ordretypene og hvordan de brukes.

  • Fordeler og ulemper

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Handelspsykologi

    Psykologi er et sentralt element innen verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter ved handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.