40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Crude touches 12-week low

The price of crude oil today reached its lowest level in nearly three months, as the prospect of a partial government shutdown casts a shadow over the demand outlook.

Crude oil futures for November fell 0.7% to $102.1 a barrel by late in the New York pit-traded session, after earlier plummeting as low as $101.05 a barrel, the contract’s cheapest price since the beginning of July.

The new US fiscal year begins at midnight in Washington tonight and unless emergency legislation is passed by Congress to provide funds for the federal government before then, hundreds of thousands of government employees will be placed on temporary, unpaid leave. Only services deemed indispensable and those with dedicated funding would continue to operate.

Such a turn of events would inarguably hurt the US economy; the loss of earnings would dent consumer spending, which constitutes a large portion of GDP, and output woud dip from the number of workers being furloughed. Estimates are being reported that the shutdown could set back fourth-quarter GDP growth by as much as 1.4%.

Even if a last-minute deal can be agreed to avoid a shutdown, Washington will head into another, perhaps bigger, crisis almost immediately, with the Treasury estimating that the $16.7 trillion debt ceiling needs to be raised in the next few weeks. Failure to address this could result in the credit rating of the US being downgraded again.

The prospect of lower US growth and the potential damage to consumer confidence does not portend good things in terms of oil demand. Add improving geo-political stability to the mix, with relations between the US and Iran appearing to be improving, and the result is a lot of headwind for oil prices.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Plattformen

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Giring og risiko

  Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det er viktig å bruke teknikken med forsiktighet, fordi den også øker tapsrisikoen.

 • Hva er en handelsplan?

  En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige handelsplan.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.