40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

FTSE still suffering after yesterday's tumble

Those hoping for a rebound in the FTSE 100 this morning have been disappointed. The index has declined for a second successive day, after a tumultuous session yesterday that saw the London market fall by the largest amount in a month.

Call it disappointment from the Bank of Japan, or continuing worries about the situation in Ukraine, or simply a continuation of the momentum selling that started on Friday, but for whatever reason the market continues to lose ground.

A second consecutive day with little corporate news means that traders are picking off some of the more exposed names on the list. Previous star performers such as Sports Direct and Associated British Foods are being hit hard, with the former losing 6% as Mike Ashley cuts his stake in order to raise cash, while the latter has now shed all the gains made since mid-January. Retail was one of the best-performing sectors in the first quarter, but the result of this was that many names were trading at chunky valuations, making them vulnerable to any momentum-driven selloff.

For now, the 6600 level has held in London, but should this be taken out we are likely to see the FTSE 100 again retest the March lows around 6500. Investors could have been forgiven for thinking the latest slump had run its course, but this new drop suggests sentiment remains fragile at best.

Looking to the US open this afternoon, earnings season comes into focus. As in the UK, those companies trading at something of a premium will feel vulnerable in the present market volatility. Alcoa’s earnings come up after the bell this evening, and investors, who have seen the stock rise significantly since the company was ejected from the Dow Jones, will be hoping the latest figures will be better received than those published in January. Ahead of the open, we expect the Dow to start 17 points higher at 16,262.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Handle i aksjer

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

  • Ordretyper

    Lær deg de forskjellige teknikkene for å åpne og lukke en posisjon – fra enkel, umiddelbar handel til en automatisk instruksjon om å handle i ditt fravær. Ved å legge inn ordrer kan du sikre gevinst eller beskytte deg mot tap. Bli kjent med de ulike ordretypene og hvordan de brukes.

  • Fordeler og handelsteknikker

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.