40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

FTSE 100 climbs five points

Heading into the close the FTSE 100 is up five points as UK growth figures help to boost investor sentiment.

UK investors encouraged

The FTSE 100 is set to finish at its highest closing level in five months. Traders sat on their hands ahead of the GDP report and immediately after, but demand crept higher after investors felt assured that the UK economy is still growing. 

The Bank of England (BoE) has an unemployment target of 7% in mind before it will consider raising UK interest rates, but, like its US counterpart, who is to say that it won’t move the goalposts down the line. The US Federal Reserve started quantatitive easing a long time before the BoE, so, as long as the Fed continues to leave its bond buying scheme alone, traders know the BoE stimulus package is here for the foreseeable future. 

US markets higher

US stocks opened higher as dealers interpreted the weaker-than-expected non-farm payrolls and jobless claims reports as signs that QE tapering will be pushed back yet again.

Apple is a few pips lower, as traders continue to weigh up the tech giant's announcement due after the closing bell on Monday. IG clients can now take advantage of after-hour announcements with our extended trading. 

Twitter is hoping to emulate the Royal Mail IPO and avoid a Facebook-style flop. The social media firm is anticipating that it will float for $11.1 billion, but IG client accounts trading our grey market are indicating a market capitalisation of $21 billion. 

China weighs on copper

Copper is a touch lower today as markets anticipate that the Chinese interbank market could play havoc with its manufacturing industry. The cost of borrowing for Chinese banks is at its highest for four months and traders are worried it could hit all businesses. 

Euro boosted by dollar weakness

The euro is near a two-year high versus the US dollar. This move is more to do with dollar weakness than euro strength. 

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Fordeler og handelsteknikker

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

  • Prising

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

  • Før du handler

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.