40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Stocks tread water as investors await data

Despite the S&P hitting a new intraday record, US stocks have largely moved sideways today, as market participants take a breather ahead of tomorrow’s delayed employment report.

By early afternoon in New York, the Dow and S&P were both flat, while the NASDAQ 100 had advanced 0.3%.

The S&P 500 once again posted a fresh record high earlier in the session, buoyed by comments from Chicago Fed President Charles Evans who, in an interview on CNBC, said that the Fed needs to see a couple of good labour reports and evidence of GDP growth before it can taper and ‘it’s probably going to take a few months to sort that out.’

He mentioned December as a possible candidate, but acknowledged that fiscal issues might prove to be an obstacle again in the New Year and that makes it difficult to be confident about tapering even by the end of the year. He even went as far as saying that the Fed could increase stimulus if they felt the need.

Existing US home sales eased off in September, dropping 1.9% as higher mortgage rates act to discourage buyers. The annualised rate of 5.29 million sales seen in September was in line with expectations though, so although the report suggests the market is beginning to cool off in the face of a number of headwinds, there was nothing in the data to spook the market.

Despite the signs that the Fed’s stimulus is going to continue, there is come caution amongst investors today, with important employment data released tomorrow, which has been delayed from the first Friday in the month because of the shutdown.

The US dollar has been fairly steady today, making small gains against the euro and sterling, and jumping close to half a percent against the yen.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • ETP-typer

  Les mer om hvordan børshandlede produkter (ETP-er) kombinerer de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter. Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

 • Giring og margin

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Utbytte

  Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.