40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Stocks falls sharply on Wall Street for second day

The stock market's response to the political deadlock in Washington has been relatively muted so far, but with leading stock indices extending their losses today, investors are starting to show their discomfort.

Back in 2011 when we had the last debt-ceiling standoff, the stock market pressured politicians with its sharp declines. This hasn’t been the case this time around, with declines being measured, perhaps because of a prevailing attitude that we’d seen this kind of brinkmanship before and sooner or later it would all get sorted out.

The more protracted the fiasco, though, the less comfortable market participants can be feeling, and with this second steep drop in a row, we are potentially seeing the start of Wall Street attempting to coerce Congress into getting on with its job and preventing a damaging default.

By early afternoon in New York, the Dow was down over 100 points, around 0.68%, at 14,835, the S&P 500 was off 0.76% and the NASDAQ 100, which had held up fairly well before this week, plunging 1.5%. Recent strong performers, such as Facebook, seem now to be in the firing line, with the social media giant tumbling over 6%.

The International Monetary Fund today reduced its estimates for growth of the world’s economy, citing slowing emerging markets as a problem. The IMF foresees growth of 2.9% this year, down from its earlier forecast of 3.1%, while it now estimates 3.6% for next year, revised down from its prior outlook for growth of 3.8% in 2014. Expectations of a quick resolution to the US government shutdown and an increase to the debt ceiling are baked into these estimates.

The IMF chief economist warned that although he thought the US defaulting on debt was low probability it would have major consequences were it to occur, saying, ‘The effects of any failure to repay the debt would be felt right away, leading to potentially major disruptions in financial markets, both in the US and abroad.’

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Måter å justere risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

  • Futures

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

  • Fordeler og handelsteknikker

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.