40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Royal Mail – first class performance but second class earnings?

After a good run, Royal Mail shares look ripe for some profit-taking, although the underlying business remains relatively sound.

Royal Mail's earnings will be one of the more interesting events of the week, given the former state-postman is still struggling to overcome serious headwinds in costs and in competition from parcel delivery rivals.

Analysts are expecting pre-tax profit of £430 million, a rise of 7.4% for the year to the end of March, although revenues are expected to fall 1% to £9.2 billion. This, however, would represent a small victory in cost-cutting terms, with reductions in expenses a necessary evil given ongoing problems in its parcel delivery arm.

Its rivals have opted to push investment in technology, and being smaller than Royal Mail have been able to reap the benefits much more quickly. But Royal Mail also faces competition from the other end of the spectrum, as Amazon expands its own operations in the UK.

Underlying earnings, as opposed to the pre-tax headline figure, are expected to fall 10% to 38.73p a share, although dividends are expected to rise, to 21.7p from 21p a year earlier, pushing the firm’s yield up towards 4.8%, ahead of the FTSE 100’s 4.5%.

At around 12 times forecast earnings the shares do not look too expensive, but they do require a belief that RM will shake off its competition woes and survive any ongoing downturn in the parcel delivery division.

Royal Mail shares have steadily trended higher since the February low, when they could be picked up for less than 420p. Crucially, they have broken through 494p, an area which stymied progress back in November/December 2015. A pullback may find support towards the 50-day simple moving average (currently 478p), and with stochastics currently overbought we may see a degree of profit taking following the results. 

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Støtte og motstand

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Drivere i råvaremarkedet

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • ETP-typer

    Les mer om hvordan børshandlede produkter (ETP-er) kombinerer de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter. Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.