40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Facebook goes from strength to strength

The social media giant continues to gain ground this week, breaking through the $100 barrier. With further plans to enhance advertising revenue, this is unlikely to be the end of recent strength.

The company’s shares punched through the $100 barrier for the first time yesterday, bringing the gains seen since the 2012 IPO to circa 140%. The firm has gone from a ‘punt’ to a surefire performer as they find yet more avenues to derive revenues from its huge user base.

The latest innovation for the firm is the development of in-app advertising experiences, which allow users to view and interact with rich advertising content without being taken out to their browser. The ability to maintain engagement and use of the app is what drives revenues for the firm and thus the ability to close one of the remaining exit-points is a great move for Facebook.

Should its new advertising methods increase both engagement and the length of time a user stays within the app, it will not only drive greater revenues per advertiser but also a greater frequency of advert engagement. More money per advert and more of those adverts being sold means greater profits for the firm going forward. Those effects will likely feed into the Q4 numbers though, less so the Q3 figures which are due on 4 November 2015.

Nevertheless, Facebook has a habit of outperforming expectations when it comes to earnings announcements, with the past five releases beating market estimates. For Q3, estimates point towards adjusted earnings per share rising from $0.50 to $0.52, with sales expected to rise from $4.042 billion to $4.368 billion.

Analysts understandably expect this strong bull run to continue, with 50 buys, five holds, and just one sell recommendation.

From a technical point of view, we have seen an upside breakout through $99.28 resistance to take hold of the $100 mark. Now that we are seeing a pullback to those two levels, I expect them to provide us with some support for another move higher. Irrespective of whether the level holds, the chart would still look bullish as long as price holds up above $96.48 which is a clear notable level.

The future looks bright for Facebook and given the trend in play, it is highly likely that any pullback will be seen as an opportunity rather than a sign of impending weakness.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Stop-og limitordre

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Måle risiko

  Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

 • Giring og risiko

  Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det er viktig å bruke teknikken med forsiktighet, fordi den også øker tapsrisikoen.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.