40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Fortescue – the proxy for iron ore

FMG is becoming the clearest way to play the iron ore price.

Since the start of the slide on the in the underlying commodity FMG has tracked the fall almost one for one.

Iron ore has now fallen from US$118 a tonne to a double digit read of US$97.50 a tonne; a fall of 18.3%. FMG has tracked this fall almost perfectly; losing 20.1% over the same period to $4.57 from $5.59. FMG is the proxy play here as it derives 98% of its earnings from China; it is highly impacted by Chinese growth and steel demand and it is therefore the purest way to gain exposure to these metrics.

What will be interesting over the coming 12 months for FMG is how much of its de-risking strategy can de-couple it from this trade.

The Pilbara story continues to ramp up, the expectation of its 155 mega tonne per annum output target looks like being completed in the next few weeks and it continues to de-risk by lowering its debt position - something that has been questioned by rating agencies and investors alike over the years.

Christmas Creek and the Kings Development Project are transitioning from capex-heavy construction phases into lower capex, higher income productions phases. The other advantage this will have is margins improvement, which will cushion the decline in the iron ore price.

However this is a 12 month outlook and considering there was negligible value to be attributed to the share price on current upgrades to the Solomon numbers, and the fact that earnings in the first half where positively impacted by a falling AUD, investors are unlikely to see FMG in a fundamental light.

FMG is therefore likely to continue to be the perfect proxy trade to the iron ore price. It is currently gapping above the iron ore price and in the interim there is a real chance that is it will follow the price lower as investors continue to question the China story.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Måle risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

  • Innføring i giring

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det viktig å bruke teknikken med forsiktighet, ettersom den også øker tapsrisikoen.

  • Prising

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.