40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Hewlett Packard’s Q2 earnings preview

Hewlett Packard earnings are set to be a key moment in the company’s long-term recovery plan.

Hewlett-Packard’s earnings are due tonight, with adjusted earnings forecast to be 87.9 cents per share, up 1%, while sales are expected to edge back 0.7% to $23.90 billion.

Now at its highest levels since 2011, the question is now whether HP can continue its rally. The earnings will be a key moment for investors, who will want to know what the company plans for future growth.

The year 2012 was difficult for the company, as PC sales declined across the board. However, since then HP has managed to assuage fears about a drop in revenues, pointing towards its business clients as the reason for optimism. HP has the expertise and capacity to provide solutions for data analysis and cloud computing, and this has allowed it to contemplate facing up to rivals such as Cisco and IBM.

The last set of results struck a positive tone, reinforcing the idea that the company is enjoying a revival in growth. For the first time in three years, adjusted EPS and revenue (in constant currency terms) grew, while the PC division also saw surprising growth. Although the enterprise division actually saw a drop in revenues, a similar situation prevailed at Cisco and IBM, so it is more of a general malaise than a company-specific problem.

Research and development spending remains an area that needs improvement. HP lags behind IBM and Cisco here, and a reluctance to boost the spending level could leave the company handicapped in its efforts to innovate. 

In tonight’s figures, investors should watch to see how well the company performs in the enterprise hardware and services businesses, as these are the areas in which competition with Cisco and IBM is most important. In addition, details on cloud computing growth will be needed, if it is to assuage fears that the firm is falling behind. 

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Populære diagrammer

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

 • Typer risiko

  Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

 • Direct market access

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.