40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Monthly momentum strategy

We look at the shares with the highest percentage return over the past two months as part of a potential trading strategy.

We have looked at momentum trading on a weekly basis, but now we’ll take a longer-term view of the methodology.

The strategy covers all the shares in the FTSE 350, i.e. the combined FTSE 100 and 250 indices. It involves buying the six top performing companies over the previous two-month period, then closing the trades at the end of each month.

On data going back to 1986, this strategy would have provided an average return (on an unleveraged account) of 2.6% per month. No strategy can be profitable all the time, however, and this one is no exception; thus it calls for the careful use of stop losses (especially in a leveraged account).

For the past two months, the shares with the largest percentage return were as follows:

Company

% gain

Evraz 38.33%
Heritage Oil 24.12%
Investec 17.83%
Centamin 16.91%
Rank Group 16.29%
JD Sports Fashion 14.08%
AstraZeneca 14.01%
RSA Insurance Group  12.59%
Al Noor Hospitals Group 12.47%
Bank of Georgia Holdings 11.81%

 

I have included the top ten, rather than just the top six, as Heritage Oil and AstraZeneca saw large moves because of takeover news. At the end of May we will see how these ten shares have performed.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Hva er shortsalg?

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Innføring i giring

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det viktig å bruke teknikken med forsiktighet, ettersom den også øker tapsrisikoen.

  • Vanlige tekniske feil

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.