40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Tesla shares test support below $200 level

The US electric vehicle manufacturer has seen its shares drop by 20% over the last two months, following its meteoric rise over the previous twelve months.

The public’s perception when it comes to change can be a difficult hurdle to clear, although Tesla appears to have turned a corner. By the end of 2013 the electric vehicle manufacturer had sold over 25,000 of its model S electric cars of which, during the fourth quarter last year, accounted for 6,900 of them, showing that momentum was beginning to build.

On top of public perception infrastructure is also proving to be a testing issue for the firm. Convincing many of the US states to provide facilities for charging the vehicles has often been slow, and in many cases acrimonious. As such, there are still large parts of the country where the practicalities of owning the vehicle are prohibitive. In contrast to this, Norway has taken to electric vehicles with gusto. February’s car sales figures show that, due to government tax incentives, 20% of cars sold in that month were electric and 10% were Tesla. Scandinavian countries have a reputation for being more environmentally friendly and forward thinking, but this does show what could be achieved.

The drop in the share price over the last two months has partially been attributed to an issue that has arisen from crashes. These incidents have highlighted the need for protective steel panels to be added to previously manufactured vehicles to prevent fires after collisions.

At present, the shares are being propped up from support derived from the October 2013 highs around $194.50, along with the 100-day moving average. As long as the shares can continue closing above these levels, we would anticipate a recovery in the share price. It is likely to Initially look at tackling the $220 level before ultimately retesting the all-time highs above $250. 

Tesla motors chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Vanlige handelsfeil

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

  • Handelsteknikker

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

  • Handel i ETP

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.