40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Can Google live up to its last results?

Google looks set to continue its domination of the search engine market, but how well is it handling the migration onto mobile devices?

Google, like many technology firms, has been faced with internet users shifting from desktop and laptop terminals to mobile devices and smartphones. At the moment the company still comfortably holds the largest share of search engine users and, as only a handful of companies before it, enjoys the status of its name now being a verb. This dominance is even more exaggerated in the mobile sphere where it holds around 90% of the market share.

The technology giant’s other anticipated area of improving revenue is the company’s YouTube holding, as the continuous and growing popularity of the video-sharing platform offers a stable stream of improving advertisement revenue.

Google has also recently acquired Titan Aerospace, a maker of drones, with the aim of using solar-powered pilotless planes to provide internet coverage in some of the more remote regions of the planet. Although the exact amount spent on this has not been disclosed, it is certainly one of the company’s more adventurous projects on the go.

Shares have been in decline since the beginning of March, with prices dropping by 14.5% from their year highs. Of course, the shares have still risen from $321.20 in January 2012 up to Monday’s close of $532.50 – an impressive 65% rise.

The last three trading days have seen buyers tempted back in at the $520 level. Obviously much of what will happen next will hinge on the company being able to meet the market’s 6.374 EPS target for Q1 2014, which would be a steady improvement from 6.128 for Q4 2013 and 5.341 for Q1 2013.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Limit-ordre

    Lær deg de forskjellige teknikkene for å åpne og lukke en posisjon – fra enkel, umiddelbar handel til en automatisk instruksjon om å handle i ditt fravær. Ved å legge inn ordrer kan du sikre gevinst eller beskytte deg mot tap. Bli kjent med de ulike ordretypene og hvordan de brukes.

  • Innledning

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoradferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Fordeler og ulemper

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.