40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Tesco faces tough questions

As its shares sit slumped at 10-year lows, Tesco’s chief executive officer Philip Clarke will face some tough questions as he releases the company’s latest figures.

The good news is that Tesco has maintained its hold of the biggest market share in the UK food retailing arena, and also makes profits in the billions. The bad news is its market share has been eaten away by the other big four retailers and in the last six months, a number of the minor players have begun to see major improvements too.

The last quarter saw Aldi grow its market share by 35.3% and Lidl by 17.2%. Following these figures, Aldi now has a market share of 4.6% and is closing in on Waitrose who hold a 5% share. This highlights the growing shift in consumer spending, following years of stagnated consumer earnings, along with an ever increasing inflation rate.

Consumers look set to enjoy a price war, as the bloated profit margins that many firms have enjoyed could possibly be slashed. Morrisons, in a desperate bid to improve its market share, has promised to cut £1 billion from the price of goods sold. Tesco has responded with cuts of £200 million to its grocery goods. Where one goes the others are sure to follow, and it’s only a matter of time before we see all of the food retailers chopping prices.

Fundamentally, Tesco stands accused of dropping the ball because of its focus on overseas growth at the expense of its UK market obligations. It is suffering from both a reducing market share and cuts to its profit margins. Wednesday’s press conference will see Philip Clarke face some tricky questions and so far, the markets have not seen enough to be totally convinced he has the answers.

The share price has already factored in falling profits, squeezed profit margins and has moved into oversold territory on the 10-day relative strength index. If the shares see a close below last week’s low, we could see the shares drop down to the 260p region before support reappears.

Tesco chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Marginhandel

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det er viktig å bruke teknikken med forsiktighet, fordi den også øker tapsrisikoen.

  • Fordeler og handelsteknikker

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

  • Valutahandel

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.