40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Is Citigroup past the worst?

There is a growing sense that Citigroup has turned a corner, as the number of fresh issues that it faces has diminished.

Over the last few years, banks have been put under a lot of strain as regulatory bodies around the world have imposed a number of rules and regulations designed to get their houses in order. Citigroup has over 200 million customers in over 160 countries. The sheer size of the company has ensured the task it has to face is far more daunting than some of its smaller competitors.

In the last two weeks Citigroup has agreed to reimburse a group of 18 clients a total of $1.12 billion for the mis-selling of mortgage-backed securities prior to the financial crisis. Because of issues like this, Citigroup was the only major US bank to miss its fourth-quarter target. There have also been questions about how successful the bank has been with its cost-cutting exercises, certainly in comparison to competitors.

The consensus amongst institutional analysts is that Q4 was the wakeup call it needed to get back on track, and over 60% have the US bank as a 'buy' with the average 12-month price target of $62. Considering the shares are currently trading at $46.80, that is a very generous premium.

As long as the shares can keep closing above the $46 level we would envisage a climb back up to the $50 region, where they would have to face the dual hurdle of clearing the 100- and 200-day moving averages. 

Citigroup chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Støtte og motstand

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

 • Giring og margin

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Prising og vekting

  Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.