40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Alcoa could see improved Q1 results

The aluminium producer will report its first-quarter results after the closing bell tonight, and the consensus is for revenue of $5.55 billion and EPS of 3 cents.

In January, Alcoa’s fourth-quarter results disappointed traders. However, the share price has more than recovered since then. Alcoa closed at $12.47 yesterday, up nearly 17% since the company revealed worse-than-expected Q4 earnings at the start of the year. Alcoa’s Q4 results showed earnings per share (EPS) of 4 cents and revenue of $5.59 billion, while the market consensus had been for 11 cents and $5.39 billion respectively. Fourth-quarter revenue was below the third quarter figure of $5.77 billion.

Alcoa is trying to put past misfortunes behind it and start 2014 on a better footing. The firm was formerly beset by bribery charges, and has incurred a number of writedowns over the years in relation to asset valuations. Like other companies in the mineral sector, it is adjusting to falling metal prices by cutting costs and improving its efficiency. CEO Klaus Klienfeld declared in January that he is ‘clearing a path for Alcoa’s continued transformation in 2014’.

The stock is finding support at the 100-day moving average of $12.38. If today’s Q1 results are strong, the share could break the $13 mark, which has been a difficult hurdle to cross in recent weeks.

Alcoa chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Markedsaktører

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Drivere i råvaremarkedet

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • Hvorfor trenger du en handelsplan?

    En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige plan.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.