40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Rightmove hoping to cash in on housing boom

Due to government incentives for first-time buyers, Rightmove has seen demand outweigh supply heavily in 2014.

The British Bankers Association has made claims that mortgage lending increased by 38% year-on-year in January, and that its members are set to keep the taps open for the foreseeable future. If this continues to be the case, and the government maintains its help for homebuyers schemes, then the positive effect will continue to be felt by Rightmove.

The company has stated in numerous monthly updates that there is a lack of properties for sale, due in part to the prohibitive costs in place when a home owner places their property on the market. This week has seen builders Bovis Homes and Persimmon post profits of 48% and 49% respectively, however, as they continue to try to plug the market imbalance.

It is not all blue skies for Rightmove though, as the next couple of years will see banks rebalancing the debt portfolios due to Basel III requirements, which might reduce lending. The current schemes for new buyers have been popular but will not last forever. The last possible cloud on the horizon is that competitors such as Zoopla improve their websites, and with the [shares: DMGT-UK|Daily Mail] looking into selling Zoopla a strong marketing push from them might not be too far away.

The bullish trend that Rightmove shares have been in for the last year does not look instantly under threat; however, it is at the lower end of the range, and any more weakness could encourage a fresh batch of buyers.

Rightmove chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Innføring i CFD-handel

  Innføring i CFD-handel (Contracts For Difference) og hvordan det fungerer. Vi oppgir eksempler og grunner til å handle CFDer. Vi omtaler også kurssettingen og finansieringskravene.

   

 • Giring og risiko

  Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det er viktig å bruke teknikken med forsiktighet, fordi den også øker tapsrisikoen.

 • Aksjer forklart

  Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.