40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Newcrest commentary well received

There weren’t many surprises in Newcrest Mining’s second-quarter output report today, as the production numbers were pre-released on 15 January.

The miner didn’t provide commentary on the 15 January release, but the production figures were pretty good. As a result, today’s primary focus was on cost and debt commentary. Costs were down significantly, particularly at Telfer and Hidden Valley. For the December quarter, all-in sustaining costs fell to $921/oz, down from $1,093/oz the previous quarter.

At the same time, Newcrest (NCM) maintained its FY14 production guidance and forecast all-in sustaining costs to fall further. NCM, like other gold miners, is facing challenges from a weaker gold price. The miner is focusing on being cash flow positive at gold prices lower than A$1,450/oz, which will be a challenge.

The balance of factors for gold miners remains skewed to the downside, especially with the gold price remaining choppy and vulnerable. Should the Fed choose to accelerate its tapering next week, this could lift the USD and weigh on gold even further.

Early strength greeted by selling

From a price action perspective, we’ve seen NCM gently drift higher after bouncing off $7.50. After a fairly positive start this morning it has pulled back towards the $9 mark. The $10 level seems to be presenting some resistance for the stock and could be the trigger for a near-term pullback. Recent lows in the $7 levels will probably be considered as targets by traders looking to short the stock.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Valutamarkeder

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

  • Innføring i giring

    Les om hvordan du kan benytte giring til å oppnå en stor eksponering mot et finansmarked med en relativt lav førstegangsinvestering. Giring kan øke fortjenesten, men det viktig å bruke teknikken med forsiktighet, ettersom den også øker tapsrisikoen.

  • Utbytte

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.