40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

eBay set to issue Q4 figures

Markets are expecting the company’s earnings to continue to grow at a similar pace to previous quarters.

On 22 January eBay will release its fourth-quarter figures. The online trading and commerce company is no longer seen as a youthful startup, rather a mature and developed business.

Even though we have continued to see a steady growth in both quarterly and annual profits for the company, the shares over 2013 have plateaued. Part of the reason for this could be that investors are now more focused on actual returns rather than the blue sky. That being said, online sales in the broader sense are only set to increase, and eBay have been at the forefront of this shift in consumer shopping from the start.

Fourth-quarter sales are expected to be around $4.6 billion, which would represent a year-on-year increase of 15% and should increase the company’s total annual sales by just over 14%. The majority of these are from the US but a sizeable percentage is derived from the UK. Considering Ofcom’s assertion that UK online shoppers spend around £1,175 a year – more than any other country and almost double what US shoppers spend at £663 a year – this is not too surprising.

The share price over 2013 was rather range-bound but it now looks to have consolidated. However, with the likelihood of further markets being opened up, such as India in 2014, a fresh impetus could well be seen. Only a break below the 200-day moving average would cause concern.   

eBay chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Fordeler og handelsteknikker

    Les mer om hvordan de beste egenskapene til ulike investeringsinstrumenter kombineres i børshandlede produkter (ETP). Lær mer om de forskjellige ETP-typene og markedene du kan handle på.

  • Råvarer forklart

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og har en avgjørende betydning i moderne økonomier. Les mer om hvordan de volatile, men uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • Utbytte

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.