40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Persimmon shares reflect built-in optimism

Persimmon will be kicking off a week of figures from UK housebuilders and should set the tone for a buoyant sector.

The company posted an update in November confirming that visits to its website were up by around 20% from the same time last year. It also stated that private sales had increased 45% year-on-year. These figures prompted analysts to upgrade their expectations and call for pre-tax profits to rise by 37%. That being said, in comparison to many of its competitors Persimmon is a touch overpriced.

Next week will see Barratt Developments and Balfour Beatty reporting on Tuesday. On Wednesday we will hear from Taylor Wimpey and on Thursday from Bovis Homes.

All of these companies have benefited from the government-backed homebuyer scheme, which has helped an increased number of first-time buyers to get a foothold on the housing ladder. Of course, it has not all been plain sailing, as back in November 2013 the Bank of England surprisingly scaled back its assistance to the mortgage-lending market.

Having seen the way Persimmon’s shares have performed in the last month, we are left questioning to what extent the anticipated good results have already been factored in. The 1300p level has proved to be a step too far in the past. Nevertheless, any conclusive break above this could trigger a raft of stops and end up being the catalyst for a move higher.

Persimmon plc chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Børser og prising

  Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

 • Indekser forklart

  Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

 • Stop-og limitordre

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.