40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

James Hardie: high value versus high earnings

Over the past three months, companies that have historically high P/Es have come crashing back to earth on earnings disappointments. 

Examples include ResMed, QBE, Navitas, Cochlear and WorleyParsons to name a few, all of which show structural risks to what’s priced into the growth stories of each.

The market has seen top line growth evaporate in recent years, which has led to purchases in the above names at significant premiums in exchange for ‘sustainable returns’ in yield. This trade has finally caught up with market and the shares have been promptly deal with on disappointing numbers.

Given valuation risk in the high P/E names I think I should highlight one that has operation momentum behind it that might actually see it justifying its 23.5 P/E: JHX.

This is an elevated number, but by no means is it over done, and it does have near-term earnings momentum seen in the recent consensus earnings upgrades over the past three releases, which has helped propel JHX to record highs.

It also has operational momentum margins and volumes are poised to expand on the upside as the US recovery widens; increasing the demand of JHX back-end products and that should trickle into top line and bottom line numbers. It is also looking to sustained returns, having publicly stated it wants to increase its payout ratio from 30% to 50% and then 50% to 70% of annual NPAT excluding its asbestos adjustments.

This suggests that JHX has ability to justify it P/E, but it is walking a thin line, having seen its peers punished for missing expectations.

JHX share price

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Stop-ordre

    Lær deg de forskjellige teknikkene for å åpne og lukke en posisjon – fra enkel, umiddelbar handel til en automatisk instruksjon om å handle i ditt fravær. Ved å legge inn ordrer kan du sikre gevinst eller beskytte deg mot tap. Bli kjent med de ulike ordretypene og hvordan de brukes.

  • Fordeler og ulemper

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Vanlige handelsfeil

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.