40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

WOR downgrade causes jitters for the sector

The surprise downgrade to FY14 net profit from WorleyParsons yesterday has changed the outlook for the overall mining services sector.

The 20% downgrade to fiscal year 14 net profit to $260-$300 million is in response to the Australian and Canadian professional services division seeing a very sluggish start to the year as the energy space of the business sees a marked decline. These are key markets for a company such as WOR and for this space to be the cause for concern suggests structural pain may be installed.

The 25% drop in the share price to $16.04 saw a contagion effect to other mining service companies, particularly those with exposure to energy.

Of particular note is the outlook for the likes of Monadelphous, Borat Longyear, Ausdrill and even Cardno; all of which will now come under increased scrutiny over where the businesses are at and whether current forecasts are credible.

The one I would be most concerned over is BLY, which at the last update saw rig utilisation at a dismal 52%. It has registered two consecutive fiscal years of net losses and is looking to increase debt ratios to service current programs. Any changes to its work pipeline and BLY will fall further.

With exploration in the mining and energy space being wound back, as big names such as BHP, RIO and WPL reign in discretionary spending and conduct smaller scale projects internally, this update could signal a structural change to the mining service space. It is for this reason that I am very mindful that the sector, even with the correction seen in April, could be in for a rough time come first-half earnings season.

A once darling sector of the local market, the mining services sector looks to be changing in ways I never thought were possible.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Hva er en handelsplan?

    En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige handelsplan.

  • Handle i aksjer

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

  • Børser og prising

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.