40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Wesfarmers from soft food numbers

The numbers from Wesfarmers’ (WES) first quarter sales were certainly softer than expected on the Coles side, but relatively robust on the Kmart and Bunnings side.

Coles reported in the key food and liquor business a 4.4% jump in sales to $6.91 billion, with total sale up 4.9% to $8.91 billion. This was at the bottom end of guidance estimates with the medium consensus figure coming in at $8.9 billion. On a like-for-like basis Coles was up 3.4%; well short of the 4% growth expected by the market.

The soft read is explainable; WES suffered from stronger than expected food price deflation, dropping 2.5% as fresh produce slides. This is a credible answer as the consumer price index released on Wednesday saw a fairly hearty slide in the food prices over the last three months.

The silver lining from the Coles numbers is that sales per square metre is up 2.3% and has continued its recent trend, while rival Woolworths remains stagnant.

What is also pleasing is Kmart and Bunnings continue to go from strength to strength. Kmart saw a 4.6% improvement in sales, and management believes it is well positioned to take advantage of the Christmas sales. Bunnings saw sales up 10.3% and on a comparable sales basis 7.1% as the brand continues to cash in on the demand for DIY hardware.

With 80% of earnings coming from these three operations, the disappointment in Coles many be outweighed by the other two. However, the numbers from troubled brand Target many push the scales in the bears favour.

Target saw sales falling 6.1% in the first half of FY14. On a comparable basis it is only slightly better, down 5.2%. The troubled brand is struggling for market share and increased competition from international and local competitors is causing concerns. Having seen three department heads in two years, questions about a possible spin out will only get louder if Stuart Machin can’t deliver by April next year.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Handelsteknikker

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

  • Valutahandel

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

  • Indekser forklart

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.