40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Mr Price releases postive trading statement

The group opened 31 new stores and saw sales growth of 10.5% to R7.2 billion.

Mr. Price released a trading statement yesterday afternoon indicating expectations for basic earnings per share to rise between 20 – 24% and headline earnings per share to be 18-22% higher for the 26 weeks ended September 28 2013.

The statement follows a good set of results for the year-ended March 2013 despite a difficult trading environment. The group opened 31 new stores and showed recorded sales growth of 10.5% to R7.2 billion.  Contributing around 30% of overall revenue, the homeware division of the group saw revenue growth of 15% and sales growth of 10% which is set to continue higher.

South African consumers are expected to remain under pressure in the short-term amid rising household costs. Mr Price targets a wide LSM group and therefore could be well placed relative to its peers to attract more customers during difficult times as more conservative shopper emerges. There is always a concern around the credit aspect of a retail business in today’s pressured consumer environment. In response, the group has implemented a self-imposed credit cap, to prevent credit sales from exceeding 25% of total sales in the medium to long-term.

Investors await final results which are expected to be released on Tuesday, 12 November 2013.

Mr Price - 21 October
According to the oscillators, the price remains in overbought territory but continues to trade in a bullish rising channel while reaching new yearly highs.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Før du handler

    Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

  • Måter å justere risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

  • Innføring i valuta

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.