40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Behind the BOQ numbers

It has been a phenomenal year for local banks and Bank of Queensland (BOQ) has maintained the momentum with a stellar FY report today.

- Cash earnings ahead of consensus

- Great turnaround

- Bullish price action

BOQ’s cash earnings came in at $250.9 million, beating estimates of $250.1 million while a FY dividend of 58 cents was up 12%. The bank’s net income of $185.8 million was at the lower end of an analyst range but BOQ saw strong sales momentum. While the bank is concerned about a challenging global business environment, it said it is on track to meet key management targets for FY15.

Great turnaround story

I feel BOQ is a fantastic turnaround story and today’s results are a testament to how hard management has worked to catch up to the strong performances by other banks. The composition of the result is impressive from a cost and margin perspective. Although BOQ was coming off a low base compared to its peers, today’s 4% plus rise sees the stock up nearly 50% for the year. Strong cost savings (to the tune of $20 million) have been well utilized in growth initiatives and this has also been complemented by solid margin improvement.

Bullish price action

It’s not only the fundamentals that are showing good signs for BOQ; the price action is also looking increasingly bullish. The fact that Bendigo & Adelaide Bank is trading lower today also indicates that there is a switching trade going on there at the moment. BOQ shares tested key support at $8 in June and this really attracted the buyers and saw its price action bounce strongly off that level. Since then it has been one way traffic as the price grew from strength to strength and bullish momentum mounted. The key break was a move above $10 which is where it had stalled back in April. This break saw the stock accelerate to $11 which prompted some consolidation ahead of the results, with the stock trading at 3-year highs. Today the stock has already printed a high of $11.12 and a close above $11 will leave it open to mount a challenge towards $12. Traders looking at longs could potentially place stops just under $10.

BOQ pushing through $11BOQ pushing through $11

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Trender

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoratferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

 • Giring og margin

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Råvarer forklart

  Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og har en avgjørende betydning i moderne økonomier. Les mer om hvordan de volatile, men uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.