40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

WorleyParsons drifts into fundamental value

WorleyParsons (WOR) has drifted into 15.8 times earnings which is 3 points lower than its historical average of 18.77 times earnings.

- Price to earnings at 15.8 times earnings

- Share price still correcting after may fall

- Support: $22.86 and $22.10, Resistance: 23.85 and $24.43

From a fundamental point of view WOR is looking cheap, having been under immense pressure at the start of the year as fears around mining services companies mounted. This led to WOR being loosely associated with the fears followed by a May profit downgrade for FY13, which saw it heavily shed.

Falling over 15% on the downgrade management has been working overtime to return work-in-hand to normal to offset the profit loss and has looked to sure up its engineering and project management space.

The advantage WOR has over peers is the diverse range of product offerings, the coupling of environmental solutions, feasibility studies and project management which have always aloud WOR to be ahead of the curve.

The recent agreement with Shell illustrates that diversification. The deal spans the next five years with a further five-year renewal option. It will provide the full range of engineering, procurement and construction management product WOR is famous for and shows the pipeline will be maintained for years to come, suggesting current fears may be overdone.

The advantage of WOR’s product diversification reach is the countries and partners it has touch points with. The Shell deal signed in September sees WOR assisting in Shell's unconventional oil and gas assets in the US, Canada and Asia with the option of picking up contracts for future operations in Europe, Middle-east, South America, Australia, and Africa. WOR has similar projects with BG Group and Woodside Petroleum.

WOR’s global reach is another reason for the stronger fundamentals as country and project risk is widely dispersed.

From a technical point of view WOR has managed to retrace 62% of the year-to-date high to a year-to-date low.

Support appears solid in the low $22 range and has hit resistance at just above $24. With fundamentals looking historically cheap, a possible move higher to test the resistance level is a possibility in the short term and should be watched, and a break out of the resistance could see WOR heading back to the year-to-date high.

One year chart of WOR with the Fibonacci retracement of the YTD high to lowOne year chart of WOR with the Fibonacci retracement of the YTD high to low

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Hvorfor trenger du en handelsplan?

  En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige plan.

 • Plattformen

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Innledning

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoradferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.