Gå direkte til innhold

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din. CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og turbowarranter er komplekse finansielle instrument og du risikerer kapitalen din.

Hvordan trade ved bruk av et Heikin Ashi candlestick?

Heikin Ashi (HA) candlesticket er kjent for å filtrere ut «støyen» fra daglige prissvingninger, noe som gjør det til en favoritt blant trendtraders. Oppdag hvordan du kan innlemme HA-candlesticks i dine tekniske analyser.

trader Kilde: Bloomberg

Hva er et Heikin Ashi (HA) diagram?

Heikin Ashi (HA) er en type prisdiagram som bruker gjennomsnitt for å vise prisbevegelser til et aktivum. Dette diagrammet brukes som en type teknisk analyse for å se på et aktivums prisbevegelser med hensyn til en helhetlig trend. Ved å kunne se den helhetlige trenden tydeligere, kan du ta en bedre informert avgjørelse om å enten gå ut av, eller inn i, en trade.

I likhet med vanlige candlesticks, vil Heikin Ashi vise fire forskjellige prisnivåer (laveste og høyeste punkt, og åpnings- og lukkingspriser), men det vil bruke data fra nåværende og forrige økt for å hente ut verdiene. Når det er sagt, kan Heikin Ashi-diagrammer brukes til de samme tidsverdiene som vanlige candlestick-diagrammer, noe som gjør dem til en nyttig del av strategier for scalping, day- eller posisjonstrading.

Som man kan se i sammenligningen nedenfor, har HA-diagrammer en jevnere fremstilling enn vanlige candlestick-diagrammer.

Sammenligning av Heikin Ashi og vanlige candlestick diagrammer

Hva er Heikin Ashi-formelen?

Heikin Ashi-formelen er metoden som brukes for å kalkulere hvert candlestick i diagrammet. Noen formler eller kalkuleringer er mer kompliserte enn de som brukes til et vanlig candlestick.

Her er en forenklet versjon av hvordan kalkulere åpning, lukking, høyeste og laveste punkt for et Heikin Ashi-candlestick:

  • Åpning = (åpning til forrige søyle + lukking til forrige søyle) delt på to
  • Lukking = (åpning + lukking + høy + lav av nåværende søyle) delt på fire
  • Høyeste punkt = den maksimale verdien fra høy, åpning, eller lukking av den nåværende perioden
  • Laveste punkt = den minimale verdien fra lav, åpning, eller lukking av den nåværende perioden

Slik leser du et Heikin Ashi-candlestick

Når du leser HA-candlesticks, burde du se på veken, søylen og fargen.

  • Toppen av den øverste veken er den høyeste verdien til candlesticket
  • Bunnen av den nederste veken er den laveste verdien til candlesticket
  • Søylen er forskjellen mellom øktens åpnings- og lukkingspriser
  • Dersom candlesticket er grønt, er lukkingsverdien større enn åpningsverdien, og representeres øverst på søylen
  • Er candlesticket rødt, er lukkingsverdien lavere enn åpningsverdien og representeres på bunnen av søylen
Candlestick

Hvordan trade ved bruk av et Heikin Ashi-diagram?

Det finnes forskjellige måter å trade på ved bruk av Heikin Ashi-diagrammer. Først må du forstå at hvert candlestick vil fortelle deg noe om pristrenden. Et Heikin Ashi-candlestick med en lang, grønn søyle uten en nedre veke anses som en indikator om en sterk oppadgående trend. Traders som har kjøpt seg inn i et marked kan bruke disse HA-signalene som indikatorer om å holde på posisjonene sine i håp om å maksimere profitt i en oppadgående trend.

Bullish candlestick

Fremveksten av en nedre veke i et Heikin Ashi-candlestick signaliserer at en oppadgående trend kan miste sitt bullish momentum. Traders som har kjøpt seg inn i et marked kan vurdere dette som et signal om å begynne å tenke på å gå ut av sine respektive trades.

Bullish diagram

Et Heikin Ashi-candlestick med en lang, rød søyle uten en øvre veke anses som en indikator om en sterk nedadgående trend. Traders som har gått short i et marked kan bruke disse HA-signalene som indikatorer om å holde på posisjonene sine i håp om å maksimere profitt under en bearish trend.

Bearish candlestick

Fremveksten av øvre veke i et Heikin Ashi-candlestick signaliserer at en nedadgående trend kan miste momentet sitt. Traders som har gått short i et marked kan vurdere dette som et signal om å begynne å tenke på å gå ut av sine respektive bearish posisjoner.

Bearish diagram

Fordi HA-diagrammer viser retningen til en markedstrend over lenger tid, kan det også være nyttig å bruke trendindikatorer til å identifisere styrken til et markedsmoment. Deretter kan du trade i henhold til analyseresultatet ditt, vel vitende om at daglige svingninger ikke har blitt tatt med i beregningen. De vanligste tekniske indikatorene å bruke inkluderer glidende gjennomsnitt, relative strength index (RSI) og average directional index (ADX).

For å trade med Heikin Ashi-diagrammer, kan du bruke derivativer som CFDer. Med derivativer vil du ikke ta eierskap over de underliggende aktivaene. Du vil i stedet spekulere på deres positive eller negative prisbevegelser.

Følg disse stegene for å trade ved bruk av et Heikin Ashi-candlestickdiagram:

  1. Lær mer om finansielle markeder ved å besøke IG Academy
  2. Åpne en tradingkonto for å ta i bruk dine tekniske analyser

Du kan øve deg på å trade med en demokonto hos IG. Du vil kunne åpne og lukke posisjoner i et risikofritt miljø, med 100 000 kr i virtuelle midler.

Oppsummering

  • Et Heikin Ashi-diagram (HA-diagram) er en type prisdiagram som bruker daglige gjennomsnitt for å vise medianprisbevegelser til et aktivum
  • Vanlige candlesticks viser fire forskjellige prisnivåer til et aktivum i en bestemt periode, mens Heikin Ashi-candlesticks bruker data fra nåværende og forrige økt for å hente ut verdiene sine
  • HA-diagrammer kan være en nyttig del av strategier for scalping, day- eller posisjonstrading
  • Når du leser HA-candlesticks, er høy den høyeste verdien på et candle og lav er den laveste verdien på et candle
  • Dersom candlesticket er grønt, er lukkingsverdien større enn åpningsverdien, og representeres øverst på søylen
  • Er candlesticket rødt, er lukkingsverdien lavere enn åpningsverdien og representeres på bunnen av søylen
  • Et Heikin Ashi-candlestick med en lang, grønn søyle uten en nedre veke anses som en indikator om en sterk bullish trend
  • Et HA-candlestick med en lang, rød søyle uten en øvre veke anses som en indikator om en sterk bearish trend
  • Fordi HA-candlesticks viser retningen til en markedstrend, kan det også være nyttig å bruke trendindikatorer (glidende gjennomsnitt, RSI og ADX) for å identifisere styrken til et markedsmoment
  • For å trade med Heikin Ashi-diagrammer, kan du bruke derivativer som CFDer.

Åpne en konto for å begynne å trade

Denne informasjonen har blitt forberedt av IG Europe GmbH. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Oppdag hvordan du kan trade på markedene

Utforsk de forskjellige markedene du kan trade – og lær hvordan de fungerer – i IG Academys kostnadsfrie kurs «Introduksjon til finansmarkedene».

Kanskje du også er interessert i...

Beregne dine potensielle tradingkostnader med vår transparente avgiftsstruktur.

Finn ut hvorfor så mange kunder velger oss og hva som gjør oss til en verdensledende leverandør innen CFDer.

Være forberedt på kommende markedsbegivenheter med vår økonomiske kalender.