Gå direkte til innhold

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din. CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og turbowarranter er komplekse finansielle instrument og du risikerer kapitalen din.

Topp 20 cannabisaksjer å følge med på

Investorer har mye å velge mellom når det kommer til cannabisaksjer. Vi tar en titt på de 20 største cannabisselskapene og forklarer hvordan trade på aksjer samt IGs nye cannabisindeks.

Video poster image

Topp 20 cannabisaksjer sortert etter markedsverdi

  1. GW Pharmaceuticals (GWP)
  2. Canopy Growth (CGC)
  3. Aurora Cannabis (ACB)
  4. Cronos Group (CRON)
  5. Tilray (TLRY)
  6. Aphria (APHA)
  7. HEXO (HEXO)
  8. Innovative Industrial Properties (IIPR)
  9. Organigram (OGI)
  10. The Green Organic Dutchman (TGOD)
  11. MediPharm Labs (LABS)
  12. Auxly Cannabis Group (XLY)
  13. Corbus Pharmaceuticals (CRBP)
  14. CannTrust (TRST)
  15. PharmaCielo (PCLO)
  16. Aleafia Health (ALEF)
  17. Emerald Health Therapeutics (EMH)
  18. Zynerba Pharmaceuticals (ZYNE)
  19. Zenabis Global (ZENA)
  20. Khiron Life Sciences (KHRN)

Nedenfor har vi listet opp de 20 største børsnoterte amerikanske og kanadiske selskapene med direkte omsetningseksponering til cannabisindustrien. Du kan trade eller investere i individuelle cannabisaksjer hos IG, eller spekulere på det brede markedet ved å trade IGs cannabisindeks.

Cannabisindeksmarkedet fanger opp brutto totalavkastning for de 20 aksjene som nevnes i denne artikkelen. Dette lar traders spekulere på den fremtidige retningen til det brede cannabismarkedet i stedet for på individuelle aksjer, og dermed dra nytte av giring som tilbys av finansielle derivative produkter som CFDer.

Hvordan trade cannabisaksjer?

For å komme i gang med trading av cannabisaksjer hos IG så burde du:

  1. Undersøke markedene og gjøre deg kjent med aksjene nedover på denne siden
  2. Start å trade CFDer for å handle på prisen til cannabisaksjer og ETFer ved å åpne en tradingkonto hos IG
  3. Bygg opp erfaringen din i et risikofritt miljø ved å åpne en demokonto hos IG

Alternativt kan du fortsette å lese om trading og finansielle markeder via IG Acadamys utvalg av onlinekurs.

GW Pharma (GWP)

Canopy Growth Corporation utvikler reseptbelagte cannabinoid-baserte medisiner og er kun involvert i det medisinske markedet. Dets viktigste legemiddel, Epidiolex, har blitt godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) og behandler anfall utløst av Lennox-Gastaut syndrom eller Dravet syndrom. Siden lanseringen har over 2 500 leger skrevet ut resept på Epidiolex til mer enn 12 000 pasienter, med nettosalg i USA på over 100 millioner $ for første gang i den første halvdelen (H1) i 2019. De har planer om å lansere Epidiolex i Frankrike, Tyskland og Storbritannia før utgangen av 2019, før videre utvidelse til Spania og Italia i 2020.

GW Pharma (GWP) kommersialiserte verdens første plantebaserte, reseptbelagte cannabinoid-legemiddel, Sativex, som hjelper å lette spasmer hos pasienter med multippel sklerose i flere land utenfor USA. Det er også satt i gang kliniske utprøvinger for en lansering i USA. Disse prøvene evaluerer hvordan både legemiddel kan hjelpe med å behandle andre sykdommer, inkludert epilepsi, autisme, tuberøs sklerosekompleks og Rett syndrom. Selskapet er desidert den største børsnoterte cannabisaksjen i verden, med en verdi på over 50 milliarder $.

Trade på GW Pharmaceuticals-aksjer nå

Canopy Growth (CGC)

Canopy Growth var den første cannabisaksjen som ble offentlig i Nord-Amerika i 2014, og den første produsenten til å bli notert på New York Stock Exchange (NYSE) i 2018. Selskapet forfølger alle aspekter av markedet, og selger cannabis for både medisinsk bruk og for rekreasjon – selv om salget i det siste kvartalet lente seg kraftig mot sistnevnte. Det var likevel det første selskapet som sikret seg godkjennelse av eksport av tørket cannabis til tyske apotek. Spectrum Therapeutics er dets medisinske arm som opererer i 12 land, mens butikkene for cannabis til rekreasjonsbruk i Canada går under merkene Tweed og Tokyo Smoke.

Det alkoholholdige drikkevareselskapet under S&P 500, Constellation Brands, har investert utrolige 4 milliarder $ i Canopy Growth – den største avtalen i industrien per dags dato – for å bidra til å lansere Canopy Growth i USA, Europa og Sør-Amerika. Canopy vil bruke noe av denne kapitalen til å fortsette å gå til anskaffelse av virksomheter, enten for å legge til ny teknologi eller for å skalere opp virksomheten. De kjøpte nylig Europas største cannabinoid-baserte legemiddelprodusent, C3, og The Works, som fokuserer på å bruke cannabis til hudpleie og for å forbedre søvn. I tillegg til drikkevarer tilført cannabis, håper Canopy på å være ledende innen å bruke cannabis til alt fra dyrehelseprodukter og smertestillende til helse og velværeprodukter.

Trade på Canopy Growth-aksjer nå

Aurora Cannabis (ACB)

Aurora Cannabis er en av de største produsentene av cannabis, med 15 fasiliteter som tjener 25 land. De forventer at produksjonskapasiteten når 625 000 kilogram i 2020. Selskapet sier at de «innerst inne er et medisinsk selskap med en filosofi som setter pasienten først» og har oppnådd en markedsledende posisjon i viktige europeiske markeder, som for eksempel Tyskland. De tjener derimot dobbelt så mye på å selge til rekreasjonsmarkedet i stedet for det medisinske, til tross for at det sistnevnte har bedre bruttomarginer. De planlegger i tillegg å forstyrre andre rekreasjonsmarkeder som drikkevarer og tobakk.

De har gjort 18 anskaffelser i løpet av de siste to årene for å bli involvert i hele forsyningskjeden, og prøver å skalere opp nok til å kutte produksjonskostnadene ned til under 1 CAD per gram, fra dagens 1,42 CAD. Aurora Cannabis utvikler også goder som matvarer, drikkevarer, e-sigaretter og kosmetiske produkter fra et nytt anlegg for å forbedre marginene ytterligere, og sier at selskapet er «på god vei til lønnsomhet på kort sikt og skiftet til en sterk kontantstrømsposisjon». Til tross for dette var tapet før skatt over H1 2019 på over 340 millioner CAD.

Trade på Aurora Cannabis-aksjer nå

Cronos Group (CRON)

Cronos Group betjener det medisinske markedet gjennom merket PeaceNaturals og rekreasjonsmarkedet gjennom merker som inkluderer Cove og Spinach. Selskapet har inngått mange partnerskap for å kunne skalere opp og utvide. De har en avtale med MediPharm Labs å forsyne dem med produkter for å forsikre at de har nok til å utvikle nye derivative produkter i Canada, og har fått tilgang til eksklusiv teknologi fra Ginkgo Bioworks som skal hjelpe dem med å produsere rene, dyrkede cannabiniods i skala (ved å senke kostnadene) ved å utnytte eksisterende gjæringsinfrastruktur eid av slike som bryggerier og legemiddelselskaper. De har også økt innsatsen for å komme inn i markedet for e-sigaretter ved å samarbeide med andre.

Selskapet er ikke den største produsenten, med en kapasitet på under 120 000 kilogram per år, men de har mottatt utrolig mye støtte. Tobakkgiganten Altria har valgt Cronos som sin eksklusive cannabispartner og har kjøpt en selskapsandel på 45 %, med mulighet til å ta en eierandel på kontrollerende 55 %.

Trade på Cronos Group-aksjer nå

Tilray (TLRY)

Tilray er et av de største og mest mangfoldige cannabisselskapene. Selskapet har distribusjonsavtaler med legemiddelselskaper på tvers av Latin-Amerika, Sør-Afrika, Australia, New Zealand og Europa. En av dets unike funksjoner er selskapets portugisiske produksjonsanlegg som nylig har startet eksport av produkter til andre europeiske markeder, som Tyskland. Rundt 30 % av omsetningen kommer fra det medisinske markedet, mens resten kommer fra rekreasjonsmarkedet. Dette inkluderer en stor andel fra salg av matvarer.

De har også sikret seg støtte fra andre industrier. Dette inkluderer et partnerskap med Novartis på den medisinske siden, mens de rekreasjonelle ambisjonene forfølges av en delt satsing på 50/50 med drikkegiganten AB InBev, der de begge investerer 50 millioner CAD for å utvikle alkoholfrie cannabisbaserte drikker for det kanadiske markedet.

Trade på Tilray-aksjer

Aphria (APHA)

Mens de fleste selskaper skynder seg å utvide så raskt som mulig, har Aphria en mer fokusert strategi. De har mindre produksjonsevner utenfor Canada – i Tyskland og Lesotho – og opererer i ti land, med hensikt å gå inn i Brasil i nær fremtid. Strategien utenfor Canada sier de er fokusert på det medisinske markedet, mens de hovedsakelig konsentrerer seg på Canada for rekreasjonelt salg.

E-sigaretter er hovedfokuset for nye rekreasjonelle produkter, og er tenkt å stå for 17 % til 30 % av alle cannabissalg, og har sagt at de vil kun utvikle matvarer og drikkevarer når portfolioen for e-sigaretter har blitt etablert. De har sagt at de ikke vil gå inn i det amerikanske markedet før cannabis har blitt lovlig på føderalt nivå, noe som viser at de nøler litt mer enn konkurrentene.

Over 90 % av produksjonen kommer per nå fra hovedanlegget i Canada. De eier 51 % av anlegget sammen med en partner som har ekspertise innen drivhusjordbruk. Aphria har søkt om å få bygge enda et anlegg i nærheten av det første, som vil ta den årlige kapasiteten til rundt 225 000 kilogram per år, når det er ferdigstilt.

HEXO Corp (HEXO)

HEXO Corp implementerer en «hub and spoke»-strategi som tar sikte på å bli partnere med etablerte Fortune 500-selskaper i fem hovedsektorer: kosmetikk, helse og velvære, matvarer, e-sigaretter og drikkevarer. Den første partneren, ølgiganten Molson Coors, dekker drikkevaresektoren, der Hexo eier 42,5 % av den delte satsingen. De ser fortsatt etter partnere i de andre områdene. Selv om Hexo betjener både det medisinske og rekreasjonelle markedet, er hovedmålet å «bli verdens fremste merkevare-ingredienser for matcannabis i verden» og sier at de tar sikte på å «lage cannabisopplevelser for søvn, sport, sex og moro».

Hovedfokuset er å sementere posisjonen sin i Canada. Den fremtidige ordreboken fra kanadiske provinsregjeringer er større enn noen andre selskaper i landet. De har derimot allerede etablert tilstedeværelse i Hellas, for å forberede seg på å gå inn i det europeiske markedet. I 2020 har selskapet planer om å gå inn i det medisinske markedet i åtte amerikanske stater, før de går videre til det britiske markedet i 2021, tett etterfulgt av Frankrike. HEXO, som styrket kapasiteten med en tredjedel til 150 000 kg per år etter å ha anskaffet Newstrike Brands, tror at rundt 70 % av det globale cannabismarkedet vil være kontrollert av bare tre selskaper i nær fremtid, og de har hensikt å være ett av dem.

Trade på HEXO-aksjer nå

Innovative Industrial Properties (IIPR)

Med tanke på det legaliserte cannabismarkedet på et så tidlig tidspunkt, sliter investorer med å finne lønnsomme selskap, og ikke minst som betaler utbytte. Innovative Industrial Properties er likevel lønnsomme og gir allerede aksjonærer en policy om å betale utbytte på 90 % av bruttoinntekten sin kvartalsvis – en forpliktelse de har levert konsistent siden det andre kvartalet i 2017. Som et «real estate investment trust (REIT)», kjøper selskapet anlegg fra cannabisselskaper og leier dem ut igjen, noe som frigir viktig kapital for dyrkere, som de kan omplassere til andre steder i virksomheten.

Innovative Industrial Properties opererer kun i USA og betjener det medisinske markedet. Selskapet har rundt 22 eiendommer i portfolioen sin, og utvider seg raskt.

Trade på Innovative Industrial Properties-aksjer nå

Organigram (OGI)

OrganiGram er ikke den største spilleren, men de har bedre økonomisk stabilitet ved å levere positive inntekter før renter, skatt, avskrivninger og amortisering («Earnings before interest, tax, depreciation and amortisation», Ebitda) fire kvartaler på rad til slutten av mai 2019. De klarte også å booke en før-fortjeneste på 23 millioner CAD i løpet av de siste ni månedene, selv om de meldte om et tap på 12,4 millioner CAD i det siste kvartalet. Selskapet fokuserer hovedsakelig på de medisinske og rekreasjonelle markedene i Canada, men de har sagt at de ønsker å kapitalisere på de internasjonale mulighetene i fremtiden ved å inngå partnerskap med utenlandske bedrifter. De har allerede avtaler om å distribuere til Tyskland, og tilgang til produksjonsanlegg i Serbia.

OrganiGram påstår å ha «en av de laveste dyrkingskostnadene per gram» av alle lisensierte kanadiske produsenter, delvis takket være egenutviklet programvare. De skalerer stadig opp og burde ha en kapasitet på rundt 113 000 kg per år i 2020, fra bare 61 000 kg per i dag. Hovedanlegget bruker vertikale dyrkingsmetoder og har nylig dedikert en hel seksjon til å produsere matvarer og andre derivative produkter. De har til hensikt å lansere flere nye produkter med høyere margin, og forventer å lansere e-sigaretter før slutten av 2019, og både sjokolade og en tørrpulverisert drikkeformulering ventes å lanseres i 2020.

Trade på Organigram-aksjer nå

Green Organic Dutchman (TGOD)

Green Organic Dutchman er på et tidligere stadium i livet sitt, sammenlignet med de fleste av konkurrentene, og de fokuserer på å produsere organisk cannabis. I tillegg påstår de å være de «eneste sertifiserte økologiske skalerte produsenten i industrien». De har akkurat begynt å kommersialisere produktene sine, rettet mot internasjonale medisinske markeder og det rekreasjonelle markedet i Canada. Produksjonskapasiteten forventes å utvides betraktelig i de kommende årene, fra rundt 17 500 kg til 219 000 kg innen 2021. Akkurat nå har de anlegg i Canada, Danmark og Jamaica, med distribusjonsevner i andre land, inkludert Polen. Selskapet har en stor avtale med ingrediensgiganten Symrise for å lage Califormulations, et nytt drikkevareselskap som ønsker å lansere økologiske hempbaserte cannabidiol-drikkevarer (CBD) i USA, før de går globalt.

Trade på Green Organic Dutchman-aksjer nå

MediPharm Labs (LABS)

MediPharm Labs har en annen tilnærming enn de fleste andre store cannabisspillerne. Selskapet produserer cannabisekstrakter og er eksperter på å produsere cannabisoljer. De har bestemt seg for å jobbe som partner og leverandør til de som dyrker cannabis i stedet for å selge direkte til forbrukere eller pasienter. I tillegg sikret de seg lisens til å produsere cannabisekstrakter før de søkte om lisens for dyrking. De har allerede avtaler med mange av de store selskapene, inkludert Cronos, Canopy Growth, AusCann og Emerald Health Therapeutics.

Selskapet leverer renset cannabiskonsentratråvarer og hjelper i tillegg andre med å formulere nye produkter, så vel som med foredlings- og emballasjevarer. De sier de tar sikte på å økte den årlige gjennomstrømningen til 500 000 kg per år, fra 300 000 kg. Hensikten er å eksportere produktene sine fra Canada til Europa, og er i prosessen med å bygge et skreddersydd produksjonsanlegg i Australia for å imøtekomme det innenlandske medisinske markedet og å senere eksportere til Asia.

Auxly Cannabis (XLY)

Auxly Cannabis fokuserer på merkevare, og leverer markevareprodukter for å imøtekomme medisinske og rekreasjonelle markeder. Per i dag har de en kapasitet på 100 000 kg per år gjennom egne anlegg og en tredjedel av det fra tredjepartsleverandører. De opererer i Canada og Uruguay, hvor sistnevnte er det eneste landet som har legalisert rekreasjonell bruk.

De har allerede inngått store partnerskap. Tobakkgiganten Imperial Brands har allerede skaffet seg en eierandel på like under 20 % i Auxly, som deres globale cannabispartner, der de to fokuserer på e-sigaretter. De tar også sikte på å «lage verdens første øl brygget på cannabis» gjennom en avtale med Province Brands, som de eier 10 % av. Selskapet utvikler også nye produkter, inkludert tabletter, pastiller, sprayer, oljer og kapsler.

Trade på Auxly Cannabis-aksjer nå

Corbus Pharmaceuticals (CRBP)

Corbus Pharmaceuticals er et medisinsk cannabisselskap rettet mot inflammatoriske, fibrotiske og metabolske sykdommer. De sier at dette gjør dem unike i markedet, da andre legemiddelselskaper for det meste utvikler cannabisbaserte legemiddel for å behandle sykdommer som påvirker sentralnervesystemet. Legemidlene deres er fortsatt i testfasen og har enda til gode å bli kommersialisert, da selskapet er i den kliniske fasen. Deres mest avanserte legemiddelkandidat, lenabasum, er en oral behandling designet for å lette betennelse forårsaket av systemisk sklerose, cystisk fibrose, dermatomyositis, og systemisk lupus erythematosus. Topplinjedata vil komme ut sommeren 2020. De har en annen kandidat, kalt CRB-4001, som vil gå inn i en Phase 1 klinisk prøvelse før slutten av 2019.

Selskapet genererer inntekter, men går i tap. De håper likevel at de kan utvikle legemidlene sine nok til å friste større legemiddelselskap til å jobbe med dem, og muligens gjøre det til et fremtidig overtakelsesmål.

Trade på Corbus Pharmaceuticals-aksjer nå

CannTrust (TRST)

CannTrust er hovedsakelig interessert i det medisinske markedet, og utvikler standardiserte legemiddelprodukter. De har derimot begynt å utvide inn i markedene for rekreasjon, skjønnhet og kjæledyrpleie. To tredjedeler av inntekten kommer fra det medisinske markedet, og resten fra det rekreasjonelle markedet. De tar sikte på å gå i overskudd i 2019. Selskapet har et utvinnings-, produksjons- og emballasjeanlegg i Canada, og utvider kjerneproduksjonsanlegget fra rundt 75 000 kg per år til mellom 100 000 og 200 000 kg i 2020.

Strategien for det medisinske markedet involverer et partnerskap med Apotek, det største generiske legemiddelselskapet i Canada, som opererer i 115 land. De har landet avtaler med andre markeder også, inkludert et datterselskap av Breakthru Beverage Group, den største alkoholleverandøren i Canada, og har satt opp en delt satsing med veterinærselskapet Grey Wolf. I tillegg er de interesserte i å komme seg inn i andre produktområder, som for eksempel e-sigaretter, drikkevarer og konfekt. De har utenlandske operasjoner gjennom en eierandel på 20 % i det australske cannabisselskapet CannaTrek og et partnerskap med Stenocare, som leverer til så godt som alle apotekene i Danmark.

Trade på CannTrust-aksjer nå

PharmaCielo (PCLO)

PharmaCielo er et annet selskap som tar sikte på å behandle og levere cannabisoljeekstrakter av medisinsk kvalitet som kan brukes i standardiserte produkter. Det kanadiske selskapets hoved-USP (unique selling proposition) er det faktum at de produserer og behandler cannabis i Colombia, noe de tror gir bedre landbruksmessige og økonomiske forhold enn andre land som Canada.

De har sine egne anlegg, men de arbeider også med lokale colombianske bønder som dyrker og selger produkter til selskapet. Noe å notere seg, er at dette var det første selskapet som fikk lisens til å dyrke cannabis-dominerende i enten CBD (den medisinske forbindelsen) og THC (den psykoaktive), og er i stand til å dyrke cannabis med ubegrensede nivåer av THC – noe som potensielt gir dem en fordel over rivaler som opererer andre steder. De forventer kommersielle salg av både CBD- og THC-baserte oljer før slutten av 2019, og håper å booke sin første kommersielle inntekt i 2020. Nylig eksporterte de sitt første produkt fra Colombia til Europa og har nesten ferdigstilt et nytt prosessanlegg. Selskapet er i prosessen med å gå til anskaffelse av Creso Pharma, som komplimenterer sin egen eksponering i Latin-Amerika med virksomhet i Europa og Oseania. Det er også forventet at de tar PharmaCielo fra salg av bulkolje til en miks av bulksalg og proprietære merkevarer.

Trade på PharmaCielo-aksjer nå

Aleafia Health (ALEF)

Aleafia Health er et medisinsk marihuanaselskap med to operasjonelle produksjonsanlegg i Canada, med en tredje under utvikling. For tiden øker de dyrkingskapasiteten til 138 000 kg per år og utvinningskapasiteten på 50 000 kg. Selskapet har gått med på å slå seg sammen med medisinprodusent Emblem og lage det «største cannabis-medisinske klinikknettverket» i Canada. De sier at å slå seg sammen med Emblem gir dem tilgang til produkter med høyere margin, som for eksempel kapsler, oljer og sprayer, og til Emblems e-handelsplattform og distribusjonsevner som vil la dem selge direkte til pasienter. Selskapet har sagt at de tar sikte på å være en konsolidering i stedet for å bli konsolidert.

De har utvidet til Tyskland gjennom en avtale om distribusjon og levering med legemiddelfirmaet Acnos Pharma, og har kommet seg inn i Australia ved å ta en eierandel på 10 % i kultivatoren CannaPacific. I tillegg har de også lansert sitt første rekreasjonelle merke, Symbl.

Trade på Aleafia Health-aksjer nå

Emerald Health Therapeutics (EMH)

Emerald Health Therapeutics produserer tørket cannabis og oljer til det medisinske og rekreasjonelle markedet, og opererer på en «frø-til-salg»-modell. Selskapets viktigste eiendel er et kanadisk anlegg som de eier sammen med Pure Sunfarms, som nå produserer 75 000 kg per år. To av deres egne produksjons- og utvinningsanlegg kommer online i 2020.

De har inngått en eksklusiv avtale med Factors Group of Nutritional Companies, den største kosttilskuddsprodusenten i Canada, og sammen vil dette anlegget være i stand til å produsere 600 millioner myke kapsler årlig. Når de nye anleggene kommer online og partnerskapene får fart, forventer Emerald Health en betydelig økning i vekst neste år.

Trade på Emerald Health Therapeutics-aksjer nå

Zynerba Pharmaceuticals (ZYNE)

Zynerba Pharmaceuticals konsentrerer seg om å utvikle medisinske marihuanaprodukter som behandler sjeldne og ultra-sjeldne sykdommer som gis via huden i hudprodukter. De sikter seg inn på sykdommer som Fragile X-syndrom, Autism Spectrum Disorder, 22q, og en heterogen gruppe av sjeldne og ultra-sjeldne epilepsier. Selskapet bruker en teknikk for legemiddelfremstilling for å forsikre at produktene er oppdaterte og sier at det ledende produktet Zygel er den «første og eneste» CBD-gelen som har blitt fremstilt på denne måten. Zynerba går etter sjeldne sykdommer fordi de fleste av dem har ingen tilgjengelig behandling.

Zynerba sier at de ikke har noe gjeld og har nok kontanter til å holde det gående frem til H2 2021, noe som kan være fristende for investorer med tanke på mengden fortynning investorer i de fleste cannabisaksjene har lidd så langt.

Trade på Zynerba Pharmaceuticals-aksjer nå

Zenabis Global (ZENA)

Zenabis Global produserer medisinsk og rekreasjonell cannabis med fire anlegg i Canada. Per nå har de lisensiert kapasitet til bare 54 000 kg per år, men etter å ha opparbeidet seg en gjeld på 25 millioner $ bygger de opp kapasiteten til 143 200 kg med anlegg nummer to. De sier at alle anleggene etter hvert kan konverteres til produksjon for å gi dem en kapasitet på opptil 479 000 kg. Selv om de er en av de mindre spillerne på banen per i dag, har de mye rom for å vokse, og produserer nå til bare 78 cent per gram – betydelig mye lavere enn de fleste kanadiske produsenter.

De har bindende avtaler på plass for å betjene det tyske markedet, og ikke-bindende avtaler for å gå inn i andre deler av Europa, Malta, Panama og Paraguay. Noe som er viktig å notere seg er at de sier at den nylige gjelden de pådro seg for å øke kapasiteten burde være nok til å bli selvstendig bærekraftig og få en positiv kontantstrøm. Dette vil si at de ikke behøver å pådra seg mer gjeld eller utstede mer egenkapital.

Trade på Zenabis Global-aksjer nå

Khiron Life Sciences (KHRN)

Khiron Life Sciences er et Latin-Amerikansk selskap notert i Canada. De er fullt lisensierte til å produsere cannabis for både medisinsk og rekreasjonell bruk i Colombia og Uruguay, selv om det medisinske markedet er hovedprioriteten. Kommersiell produksjon i de colombianske kjerneanleggene er nært forestående og kostnadene forventes å være over åtte ganger billigere enn gjennomsnittskostnadene for kanadiske produsenter.

Selskapet har en delt satsing med Dixie Brands for å imøtekomme rekreasjons- og velværemarkedet, ledet av Kuida CBD hudpleieprodukter som allerede er tilgjengelige i Colombia og Italia, med planer om å begynne å selge i USA i 2020. Selv om de tar sikte på å kapitalisere på det store potensialet i USA og europeiske markeder, fokuserer de på å utvide i Latin-Amerika med planer om å bevege seg inn i Peru, Chile og Brasil.

Klar for å begynne å trade verdens største cannabisaksjer? Åpne en konto hos IG i dag

Denne informasjonen har blitt forberedt av IG Europe GmbH. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Oppdag hvordan du kan trade på markedene

Utforsk de forskjellige markedene du kan trade – og lær hvordan de fungerer – i IG Academys kostnadsfrie kurs «Introduksjon til finansmarkedene».

Kanskje du også er interessert i...

Beregne dine potensielle tradingkostnader med vår transparente avgiftsstruktur.

Finn ut hvorfor så mange kunder velger oss og hva som gjør oss til en verdensledende leverandør innen CFDer.

Være forberedt på kommende markedsbegivenheter med vår økonomiske kalender.