40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Forex snapshot

David Madden looks at how recent economic data has affected the EUR/USD and GBP/USD pairs.

Euro drops below $1.36 mark

The euro is under pressure versus the US dollar as manufacturing in the eurozone declines in May.

The euro is trading at $1.3598, down 0.27% on the day as the region posts a decline in manufacturing output in May, with the weaker-than-expected figures from Germany particularly worrying. As I previously mentioned, the main focus of the week will be the European Central Bank meeting on Thursday, and the poor manufacturing figures from Germany and the eurozone would suggest Mario Draghi needs to act sooner rather than later.

The US will announce the latest manufacturing purchasing managers index report at 2.45pm (London time), and the expectation is for a reading of 56.2. The euro will find it difficult to retake the $1.3640 level, and a strong figure from the US could put the euro on a path towards $1.35.

Spot FX EUR/USD chart

Sterling continues to slide

The pound is off versus the US dollar as the UK revealed a drop in manufacturing in May.

The pound is trading at $1.6750, a touch lower on the day as it continues its downward trend versus the US dollar after UK manufacturing fell on the month. This morning the UK also revealed a slight drop in mortgage approvals, which also weighed on the pound. The Bank of England will reveal its interest rate decision on Thursday at 12pm, but as usual no change is expected. The minutes later in the month will be more important.

Today, the US will report ISM manufacturing and construction spending at 3pm. The consensus is for a reading of 55.7 and an increase of 0.8% respectively; stronger reports could push the pound below $1.67.

Spot FX GBP/USD chart

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Handle i aksjer

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

  • Måter å handle valuta på

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

  • Typer risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.