Visco’s comments drags euro lower

Ignazio Visco of the European Central Bank has commented that he would consider implementing negative deposits, which has had a detrimental effect on the euro.

The EUR/USD currency cross is trading at $1.3723, down 0.1% following Mr Visco’s remarks which have offset the strong economic sentiment created by Germany’s Ifo report. The survey from manufacturers, wholesalers and retailers saw a February reading of 111.3, a two-and-a-half year high. The euro was trading higher versus the US dollar on the back of the report, but Mr Visco’s comments ensured the gains were short-lived. As interest rates in the eurozone are at an all-time low of 0.25%, the central bank has less to work with if it wants to stimulate growth.

The focus of the week will be the inflation and unemployment reports due from the eurozone on Friday. If inflation continues to decrease, and if unemployment were to increase, we could see the euro decline.

As Brenda Kelly stated, the 50-hour moving average is currently providing support, and $1.3680 is the next support level down.

Spot FX eur/usd

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.