40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Loonie slumps to four-year low

Just a few months after the Bank of Canada dropped its tightening rhetoric, speculation is growing that the central bank may be ready to adopt an easing bias.

USD/CAD topped C$1.10 for the first time in over four years today, with the currency pair lifted by expectations that the monetary policies of the two relevant central banks are headed in opposite directions.

The Bank of Canada will announce its rate decision tomorrow, with no change widely expected, but it is the central bank’s forward guidance that market participants will be closely following. The BOC currently has a neutral stance, with Governor Stephen Poloz having ditched predecessor Mark Carney’s tightening bias in a surprise move back in October.

The Loonie has been in a downward trend against its American counterpart since then, and the trend has picked up pace in 2014: USD/CAD has gained nearly 3% since the end of last year.

Such weakness in the Loonie will not be a concern to the Bank of Canada: a weak currency is a boon to such an export-driven economy, and given the surprisingly wide trade deficit reported earlier this month, it seems likely that Mr Poloz will strike a dovish tone in order to support exports.

While the Fed has been at pains to stress that accommodative will remain in place for an extended period, there is a growing expectancy that the next FOMC could see a reduction of a further $10 billion in the size of the central bank’s monthly asset purchases.

‘We're likely to continue on a path of gradual, measured reductions in the pace of purchases, assuming the economy tracks as we expect it to,’ the Wall Street Journal quotes San Francisco Fed President John Williams as saying earlier this month.

By mid-afternoon in New York, USD/CAD was up 0.27% at 1.0980.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Direct market access

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Handelsteknikker

  Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

 • Prising og finansiering

  I denne delen gir vi en innføring i CFD-handel (Contracts For Difference) og hvordan det fungerer. Vi oppgir eksempler og grunner til å handle CFDer. Vi diskuterer også kurssettingen og finansieringskravene.


Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.