40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Aligning trades to central bank views

Aligning yourself to the views and policies of central banks is a trade that has worked well for much of 2013, and for pure technical traders this view is merely reflected in the underlying trend anyhow.

Technicals are clearly reflective of fundamental divergence among central banks right now, although bond yield spreads are also aiding price action.

So if a central bank has an easing bias, the market simply wants to be short that pair (think RBA, BoJ and the BoC to a degree). If a central bank is altering policy to be more neutral, or even hawkish (think RBNZ) the market will have a preference to be long those currencies. It’s a question of marrying up the right ones and getting in and out at the right time.

One of the pairs that has exerted the clearest signs of these thematics has been has been GBP/AUD, although the same can be said in GBP/JPY and GBP/CAD. GBP/AUD however, has rallied over 25% from the year’s low, which, given the leverage in the market is absolutely huge and has been a trend-followers dream. As said in a number of reports throughout the year, when this pair trends, it really can trend.

Today’s Q3 GDP print at 0.6% (qoq) and 2.3% (annualised) has pushed the pair to print a higher high; however we will need to see a break of 1.8080 for the stochastics to also print a higher high and avoid potential divergence on the daily chart. Divergence can signal exhaustion and a potential reversal.

What’s clear here is the market feels the BoE is likely to hike rates in 2014, although this is in disagreement from recent statements from the BoE. On the other hand, the market is not only looking at a non-urgent easing bias from the RBA, but also at 2.3% sub-trend growth that could lead to lower inflation forces and cause the RBA to cut again in 2014; clear policy divergence. The question we ask is what is going to cause this trend to break?

fxchart122013

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Innføring i CFD-handel

  Innføring i CFD-handel (Contracts For Difference) og hvordan det fungerer. Vi oppgir eksempler og grunner til å handle CFDer. Vi omtaler også kurssettingen og finansieringskravene.

   

 • Før du handler

  Psykologi er et sentralt element innenfor verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter av handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

 • Børser og prising

  Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og er like viktige som de er volatile. Les mer om hvordan disse uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.