40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Crude pares gains after hitting four-month high

The price of crude has broken above $100 a barrel again today after government data showed supplies falling at Cushing, Oklahoma, the price-settlement point for crude futures.

By mid-afternoon in New York, US crude oil futures for March were trading up only 0.2% at $100.15 a barrel, after being as high as $101.39, a rise of more than 1%, earlier in the trading day.

As far as inventories of crude oil and distillate fuel, today’s report from the US Energy Information Administration (EIA) was a similar story to the week before: crude inventories continue to rise, increasing 3.3 million barrels last week with total supplies in the upper half of the average range for this time of year, while distillate fuel inventories fell again, dropping 0.7 million barrels to a level described by the EIA as ‘well below’ the lower limit of the average for this time of year. Gasoline stocks fell as well, declining 1.9 million barrels, despite an increase in gasoline production.

Stockpiles at Cushing fell 2.67 million barrels to 37.6 million barrels, the lowest level since November, with the Keystone XL pipeline clearly starting to make an impact in alleviating the glut at Cushing by increasing distribution levels to the gulf coast.

Today's news has been generally supportive for oil, with China releasing trade data showing record imports of oil. This saw oil futures up 1% already by the time of the release of the EIA report. The dropping supplies at Cushing revealed in the report was the initial focus for investors which saw the price advance to the day's high, hitting the higest level since last October, but the price eased off substantially as the market weighed up the bearish aspect of another sizeable increase in overall supplies of oil in the US.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Giring og margin

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

 • Handelspsykologi

  Psykologi er et sentralt element innen verdipapirhandel. Hvordan du oppfatter markedet og reagerer på det, kan ha stor betydning for suksessen. I denne modulen går vi gjennom enkelte aspekter ved handelspsykologien og identifiserer feil mange gjør.

 • Hva er shortsalg?

  Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.