40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Crude flat despite ‘likely’ taper call from Yellen

Crude oil futures were largely unchanged today, trading just below $100, despite Fed Chair Janet Yellen’s reiteration that measured reductions in stimulus are likely at future FOMC meetings.

Towards the end of the trading session in New York, US light crude oil futures were trading at $99.99 a barrel, down just 0.07% on the day. The $100-mark is proving to be an inertial stopping point for the market ahead of the update in fundamentals that we’ll get tomorrow with the release of the Energy Department's weekly inventory data.

The Fed Chief’s testimony in front of the House financial committee has been the main talking point for the financial markets today and from her comments, while stressing that nothing was set in stone and incoming data could still change things, it was quite clear that she thinks the most likely scenario is for ongoing future reductions in the size of the Fed’s monthly asset purchases. For someone seen as being as dovish as Ms Yellen, this wasn’t very dovish. While this hasn’t held back the stock market at all, it doesn’t bode that well for demand going forward, which is constraining the price of oil.

The Energy Information Administration releases its crude oil inventory report tomorrow. A survey of analysts conducted by Reuters shows a consensus estimate for a rise of 2.65 million barrels in US crude stocks. Data last week showed crude supplies climbing above the seasonal average for the past 10 years and another substantial rise in inventories of crude would be fundamentally bearish. Always part of the equation is the level of supplies of distillate fuel, though, which has been in decline in recent weeks because of unseasonably cold weather.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

 • Innføring i CFD-handel

  Innføring i CFD-handel (Contracts For Difference) og hvordan det fungerer. Vi oppgir eksempler og grunner til å handle CFDer. Vi omtaler også kurssettingen og finansieringskravene.

   

 • Innledning

  Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoradferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

 • Stop-og limitordre

  I denne delen presenterer vi handelsplattformen PureDeal og illustrerer hvor enkelt du kan handle i CFDer på mange ulike markeder. Vi omtaler også funksjoner som stop-og limitordrer og forklarer hvordan du kan handle med giring.

   

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.