40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Tapering speculation hampers copper price

The price of high grade copper futures slid today, as evidence of improvements in the US economy has sparked conjecture that the Fed might be closer to scaling back its stimulus than previously thought.

We saw fairly uniform agreement in yesterday’s data that the pace of expansion in US manufacturing is accelerating, with the ISM manufacturing index hitting its highest level in two and a half years last month, concurring with a big rise in Markit’s manufacturing PMI, while a separate report showed construction spending increasing in October.

While manufacturing is not a huge component of the US economy, these PMI indices are very timely reports, pretty much the first out of the gate for November’s economic indicators, and historically have proven to closely match changes in GDP.

Such strong rises for November bode well, then, for the health of the overall economy in the final quarter of the year and metal traders would appear to be getting a little twitchy over what the Fed will make of this news, with the decision to reduce stimulus having been explicitly tied to incoming data by the FOMC.

Copper futures for March fell -0.5% to $3.1665 a pound deep in the New York trading session, after earlier hitting as low as $3.158, the lowest price in nearly two weeks. The US is the second largest consumer of copper, so a reduction in stimulus could well hamper demand for the metal.

Realistically, the Fed will be looking at a wider cross-section, with Wednesday’s ISM non-manufacturing and Friday’s employment data no doubt set to play a large part in their decision, but the data so far this week is ammunition piling up for the hawks at the Fed.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Handle i aksjer

    Uten aksjer ville vi heller ikke hatt børser, som spiller en viktig rolle i landets økonomiske system. Les mer om hvordan aksjehandelen gjør det mulig for selskaper å vokse og utvikle seg, samtidig som den utgjør en inntektskilde for privatinvestorer og større fond.

  • Hva er shortsalg?

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Valutamarkeder

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.