40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Daily MACD shows gold heading lower

I recently suggested selling spot gold on a slight rally to $1250, for a move to $1180 over time. 

Just as my colleague David Madden wrote in his article earlier today, gold has been sliding due to taper fears.

With gold rallying to my suggested limit, the trade now seems to be going as planned, with both the fundamentals and technicals continuing to work against the precious metal. I feel moving stops down to $1255 makes sense given the increased event risk over the coming days.

Price action continues to favour moves to $1180 in the coming weeks, with the daily MACD heading lower and showing no signs of divergence. Stochastic’s are still not at extreme levels either and thus I feel we can see lower levels over time.

The ISM manufacturing print (released in US trade) not only beat expectations for the sixth month in a row, but also compliments the view that globally, manufacturing is in quite good health. The turn of the service sector surveys will be released over the next couple of days and it will be interesting to see if the service space shows the same sort of expansion. It then boils down to US jobs and Friday’s non-farm payrolls report, where a number above 190,000 will push gold down to my target.

There is of course physical demand, however that only goes so far, and the fast speculative money will be keen to increase short positions if the markets consensus for a March taper is tested. 

Spot Gold

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Markedsaktører

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Råvarer forklart

    Råvarer er grunnlaget for omtrent alle andre tenkelige produkter og har en avgjørende betydning i moderne økonomier. Les mer om hvordan de volatile, men uvurderlige naturressursene passer inn i det bredere markedet.

  • Din handelsplan

    En handelsplan er et verktøy du kan bruke til å definere og realisere dine handelsmål. I denne modulen forklarer vi hvordan du kan konstruere og gjennomføre din personlige plan.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.