40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Gold buoyant on Fed speculation

The recalibration of expectations for when the Fed will begin to taper its stimulus has lent support to the price of gold.

Back in the first half of September, the consenus of expectation was that the Fed would announce a reduction in stimulus at the then imminent September FOMC meeting.

The minutes from that meeting show that one of the reasons the Fed didn’t taper was a concern that ‘risks were viewed as skewed to the downside’, with ‘the resolution of federal fiscal policy issues in the coming months’ cited as one of the reasons behind that concern.

How prescient that now seems.

Just a few weeks later, there has been a major rethink with regard to the Fed’s likely timetable. Richard Fisher, President of the Dallas Fed and previously an outspoken critic of the extended duration of the Fed’s stimulus, admitted last week that October’s FOMC meeting was an unlikely candidate for the introduction of a reduction in stimulus, saying ‘This is just too tender a moment.’

On Tuesday, President Obama’s chief economic advisor said the shutdown likely trimmed fourth-quarter GDP growth by 0.25%, while today’s drop in the October PMI manufacturing index adds further evidence of the economic cost of the shutdown.

Many analysts now foresee Fed tapering being delayed until 2014. The change in tapering expectations has been pushing the dollar lower and this makes gold more attractive as a store of value. Late in the New York trading session, spot gold had risen 1.15% to $1349 per troy ounce.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Markedsaktører

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

  • Innledning

    Les om hvordan analytikere bruker grafer til å tolke investoradferd og forstå mønstre i markedet. Lær deg å bruke de ulike tilgjengelige grafene og identifisere kursmønstre etter hvert som de dannes.

  • Hva er shortsalg?

    Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.