40 år i bransjen
185 800 kunder verden over
15 000 markeder

Crude boosted by debt deal

Crude oil futures have rebounded from yesterday’s sharp losses, after Senate leaders reached a compromise plan to extend the US debt limit.

The bi-partisan agreement reached by Senate Majority Leader Harry Reid and Minority Leader Mitch McConnell would bring an end to the shutdown with a temporary budget and restore the Treasury’s authority to borrow until next February, provided it is passed by the House of Representatives. The latest indications are that the proposal will be put to the House floor and there are enough votes there for the bill to succeed.

The government shutdown and the impending deadline to raise the debt ceiling have been shaking the financial markets and pressuring the oil price, with worries over how energy demand might be constrained by the political impasse.

IMF chief Christine Lagarde said earlier this week that the political gridlock in Washington posed a threat to both the US and global economy. Any slowing of the US economy is a big blow to the oil market, with over one fifth of the world’s oil usage accounted for by the US.

News of the breakthrough in Washington has therefore pushed both the stock market and the oil market higher. By mid-afternoon in New York, November crude oil futures had bounced 1.46% to $102.65 a barrel.

The weekly petroleum status report from the Energy Information Administration (EIA) will not be released tomorrow because of the partial government shutdown, meaning the parallel report from the American Petroleum Institute (API) is likely to be more closely watched than normal. The API report is scheduled for release at 9.30pm BST tonight.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Denne informasjonen er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser, så derfor er denne informasjonen ansett å være markedsføringsmateriale. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder. Se fullstendig disclaimer og kvartalsvis oppsummering.

Finn artikler av analytikere

Tradingskolen

  • Måter å handle valuta på

    Utforsk hvordan verdens største og mest likvide finansielle marked fungerer. Vi forklarer hvordan internasjonale valutaer omsettes, og hva du bør vite før du går inn dette populære markedet.

  • Futures

    Les mer om formålet med større og mindre aksjeindekser og hvordan de er satt sammen. Lær hvordan du kan oppnå eksponering mot disse volatile markedene gjennom noen av verdens mest populære handelsprodukter.

  • Typer risiko

    Alle finansielle investeringer medfører en viss risiko. Les mer om hvordan du kan beskytte porteføljen ved å måle risikoen og administrere eksponeringen på en forsvarlig måte.

Denne informasjonen er utarbeidet av IG, forretningsnavnet til IG Markets Limited. I tillegg til disclaimeren nedenfor, inneholder ikke denne siden oversikt over kurser, eller tilbud om, eller oppfordring til, en transaksjon i noe finansielt instrument. IG påtar seg intet ansvar for handlinger basert på disse kommentarene og for eventuelle konsekvenser som et resultat av dette. Ingen garanti gis for nøyaktigheten eller fullstendigheten av denne informasjonen. Personer som handler ut i fra denne informasjonen gjør det på egen risiko. Forskning gitt her tar ikke hensyn til spesifikke investeringsmål, finansiell situasjon og behov som angår den enkelte person som mottar dette. Det er ikke utarbeidet i samsvar med lovens krav for å fremme uavhengighet av investeringsanalyse og som sådan er ansett av å være markedsføringskommunikasjon. Selv om vi ikke er hindret i å handle i forkant av våre anbefalinger, ønsker vi ikke å dra nytte av dem før de blir levert til våre kunder.